Evenimentul Zilei > Actualitate > Nunta fostului Principe Nicolae în oraşul cu efigie regală
Nunta fostului Principe Nicolae în oraşul cu efigie regală

Nunta fostului Principe Nicolae în oraşul cu efigie regală

Fără politicieni şi mai ales în lipsa custodelui Coroanei Regale, principesa Margareta. Astfel s-a desfăşurat ieri, la Sinaia, nunta fostului principe Nicolae cu Alina Binder.

Presa internaţională titrează, necruţător : „O nuntă aproape regală”, scrie The Economist. Dincolo de titluri, Nicolae rămâne totuşi nepotul Regelui Mihai I. Chiar dacă tocmai bunicul său l-a exclus, în 2015, după cum bine se ştie, din linia de succesiune.

Unde e Sinaia regilor României?!

Sute de oameni s-au strâns în faţa bisericii cu hramul Sfântului Ilie din Sinaia, încă de la ora prânzului, aşteptându-i pe cei doi miri. Aceştia au sosit după ora 14, coborând din maşină, destul de stingheri. În zonă, poliţiştii locali dirijau circulaţia, dar părea că mersul oraşului îşi păstrează ritmul alert, imperturbabil.

Unde e Sinaia regilor României?! S-ar întreba orice privitor al acestor imagini, deşi urbea încă se află sub umbra Castelului Peleş, transformat demult într-un muzeu, aglomerat cu aparatele de fotografiat ale turiştilor români şi străini.

 

Fără nume sonore

Este remarcată lipsa politicienilor, de orice rang ar fi ei, de pe plan local sau naţional. Cu o singură excepţie, desigur, cea a primarului din Sinaia, logică până la urmă. Însă cel mai dureros, în primul rând pentru Nicolae, este că rudele sale nu se află lângă el, într-o zi cu semnificaţie personală. Principesa Margareta, custodele Coroanei, alături de Principele Radu, s-au aflat ieri în Franţa, vizitând două oraşe din provincia Alsacia, invitaţi de oficialităţile de acolo.

Un amănunt de culise, relatat de Antena 3, este că invitaţia la nuntă pe care Nicolae a trimis-o mătuşii sale i-a fost returnată nedeschisă. Semn clar că Margareta nici nu a vrut să audă de acest eveniment.

 

Oraşul ieşit în stradă

Cei doi miri au avut, potrivit comunicatului difuzat de biroul de presă al nepotului Regelui Mihai I, două perechi de naşi. Este vorba despre Liviu şi Simona Popescu, respectiv Constantin Filitti şi Alexandra Butculescu-Filitti. După ieşirea din biserică, cei doi miri au urcat în caleaşcă, mergând spre Cazinoul din Sinaia, locul destinat petrecerii. Pe drum au fost însoţiţi de Junii din Braşov, deşi de data asta nu au mai venit călare pe caii lor trupeşi. Probabil având în vedere străzile mult prea înguste pentru mulţimea celor care au însoţit alaiul.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: