Evenimentul Zilei > Social > Nu multă lumea ia în serios acest fruct ce pare banal la prima vedere. Are proprietăți uimitoare pentru sănătate și previne boli crunte
Nu multă lumea ia în serios acest fruct ce pare banal la prima vedere. Are proprietăți uimitoare pentru sănătate și previne boli crunte

Nu multă lumea ia în serios acest fruct ce pare banal la prima vedere. Are proprietăți uimitoare pentru sănătate și previne boli crunte

Un fruct ce pare banal, care se găsește peste tot în România are proprietăți uimitoare pentru sănătate. Ar trebui să îl consumați de câte ori aveți ocazia, spun studiile.

Banalele prune sunt unele dintre cele mai importante fructe care ar trebui consumate, datorită beneficiilor pe care le aduc organismului. Iată câteva dintre cele mai importante proprietăți pe care le au aceste fructe.

Beneficiile pe care le aduce consumul de prune

1. Sunt excelente pentru înlăturarea constipației și a problemelor digestive. Pline de fibre alimentare, sorbitol și isatin.

2. Îți protejează inima. O prună proaspătă medie conține 113 mg de potasiu are ajută la reglarea hipertensiunii și reduce riscul de anevrism (atac cerebral).

3. Protejează împotriva cancerului și deteriorării celulare. Curată din organism radicalii liberi vatamatori, mulțumită antocianinelor, pigmenții roșii-albaștri din unele prune.

4. Au rolul de a preveni diabetul. Prunele au un indice glicemic scăzut, așa că mâncatul prunelor te poate ajută să îți controlezi nivelul zahărului din sânge și reduce riscul diabetului de tip 2, conform Dieteticienilor din Canada.

5. Îmbunătățesc sănătatea oaselor. Într-un studiu, un grup de participanți a mâncat prune, celălalt grup a mâncat mere uscate și ambele au luat suplimente cu calciu și vitamina D. Grupul care a consumat prune a avut o densitate minerală a oaselor mai înalta la coloana și antebrațe. (Universitățile de Stat din Florida și Oklahoma).

Distrug celulele cancerului la sân

6. Au puține calorii și mulți nutrienți Acest lucru este benefic nu numai când ții o dietă. O prună mică conține doar 30 de calorii însă o serie largă de nutrienți.

7. Prunele distrug celulele cancerului la sân. Extractul de prune poate omorî celulele agresive ale cancerului la sân; celulele înconjurătoare sănătoase nu au fost vătămate de tratament. (ScienceDaily.com) 8. Îmbunătățesc memoria. Prunele sunt pline de antioxidanți care s-au dovedit a încetini dezvoltarea bolii Alzheimer. (Cercetări Medicale ale Universității Harvard). „Nu poți evocă spirite mărețe și mânca prune în același timp.”, spunea George William Russell

8. Îmbunătățesc memoria.

Câteva curiozități despre prune

-Chinezii cred că prunele simbolizează norocul.

-Mai mult de o sută de varietăți de semințe de prun au fost găsite în epava navei amiral a lui Henric al VIII-lea, Mary Rose, care s-a scufundat în 1545.

-Februarie este luna prunilor în Japonia; prunii înfloresc pretutindeni.

-Umeboshi (prunele murate japoneze); despre ele samuraii credeau că acestea combat oboseală. -Arborii de prun cresc pe fiecare continent, cu excepția Antarcticii.

-Există mai mult de 140 de varietăți de prune vândute în Statele Unite.

sursa: noi.md.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: