Nu este bine să mânânci asa ceva. Conțin multe substanțe cu efect cancerigen

Nu este bine să mânânci asa ceva. Conțin multe substanțe cu efect cancerigen Sursa: tv8

Românii au tendința de a umple coșul când merg la cumpărături, dar nu se gândesc la produsele nesănătoase pe care le cumpără. Unele dintre alimentele preferate de clienți sunt toxice pentru sănătate. S-a demonstrat că chipsurile îți pot afecta organismul.

Orice persoană a simțit nevoia să meargă la cumpărături și să achiziționeze cele mai nesănătoase produse de pe raft. O mulțime de alimente conțin substanțe toxice pentru sănătatea ta. Nutriționiștii îți recomandă să renunți la mâncarea ta preferată și să te interesezi înainte să faci o vizită la supermarket.

Chipsurile sunt cele mai cumpărate produse de oamenii din toată lumea. Acest aliment este consumat la film, în parc, la muncă, la școală și pare mâncarea perfectă atunci când ești pe grabă. Nu mai este un secret că chipsurile conțin o mulțime de calorii și sare. Specialiștii au aflat că pe lista lor de ingrediente se numără multe substanțe cu efect cancerigen.

Acest produs conține cartof, o legumă foarte sănătoasă, dar și o mulțime de alte ingrediente toxice pentru organismul tău. Producătorii adaugă fulgi de porumb, mălai sau grâu și prăjesc chipsurile în ulei încins.

Ne puteți urmări și pe Google News

De ce nu trebuie să mai mănânci chipsuri?

S-a demonstrat că chipsurile conțin acrilamida, o substanță foarte toxică pentru sănătate. Acest ingredient este folosit într-o cantitare mare și favorizează cancerul. Se găsește în toate preparatele care sunt pregătite la temperaturi mai mari de 100 de grade Celsius.

Acrilamida nu este singura substanță periculoasă din chipsuri. Acestea conțin și sodiu sau grăsimi, substanțe care conduc la obezitate, boli de inimă și diabet. S-a descoperit că produsele mai aromate au mai multe ingrediente toxice pentru organism.

sursa:Edu Carvalho from Pexels

„Mâncăm chipsuri pentru că le asociem cartofilor prăjiti. Iar la cartofi suntem campioni. Cu ceafă, cu maioneză, muștar, mici și altele, prăjim cartofi într-o veselie și mai apoi îi și mâncăm. Dacă nu facem excese de cartofi prăjiti, adică nu consumăm zilnic și în cantități industriale, nu se întâmplă nimic, problema apare când abuzăm.

Și abuzăm, saorma cu de toate nu se poate fără cartofi prăjiți, iar ceafa „goală” este o blasfemie. Ne-am obișnuit cu gustul și ne dezvățăm greu, mai ales că acum stăm toată ziua pe scaun și ronțăim ceva. Pungile cu chipsuri sunt nelipsite de pe birou, la film, în parc și la petreceri. Sunt crocante, cu diverse arome și ne plac.

Cine mai citește eticheta produsului să vadă că o pungă nu se îndeasă pe gât de o singură persoană și câtă grăsime sau carbohidrați conține? Nimeni! Mai mult, marea majoritate a chipsurilor nu sunt făcute din cartofi, sunt făcute din tot felul de bazaconii frumos colorate și cu gust de orice.

Chiar de orice, credeți-mă! De fum, grătar, chili, sărați, cu ceapă, usturoi, cu orice. Astăzi, în alimentație aproape nimic nu e ceea ce pare: cafeaua este de fapt aromă cu cafea, chipsurile sunt bazaconii colorate și totul e aromă cu ceva.

Dacă v-aș spune că mai bine ronțăiți un măr sau niște covrigei cu tărâțe, veți spune că sunt depășit și neadaptat. Poate sunt, dar nu vreau răul nimănui. Sunt medic și recomand copiilor mei și pacienților să mănânce cât mai natural și mai puțin procesat, adică nu din pungă sau din cutie.

Sănătatea e o decizie personală și începe încă din copilărie!” Dr. Florin Ioan Bălănică, Specialist în medicina personalizată, nutriție și nutrigenomică, Fondator al „Școlii pentru Sănătate și Longevitate”, Membru al „Academiei Americane de Nutriție și Dietetică”, Reprezentant pentru România al „Organizației Europene pentru Medicina Stilului de Viață”, potrivit apc-romania.ro