Evenimentul Zilei > Actualitate > Nu doar România are probleme cu urșii. Un urs din SUA poate fi poreclit ursul fast food
Nu doar România are probleme cu urșii. Un urs din SUA poate fi poreclit ursul fast food

Nu doar România are probleme cu urșii. Un urs din SUA poate fi poreclit ursul fast food

Imaginile cu urșii care invadează curțile în căutarea resturilor menajere nu mai sunt de mult timp o noutate în România, așa cum nu mai sunt o noutate nici în SUA. Recent, un bărbat care locuiește în Sierra Madre, (California) a găsit un urs chiar în bucătărie. Animalul fusese atras de mirosul unui meniu celebru în rândul celor preferă restaurantele fast food.

Jurnaliștii de la Daily Star au notat că oamenii nu sunt singurele creaturi care se străduiesc să reziste aromei de pui prăjit de la KFC. La această concluzie au ajuns după ce un urs a forțat ușa locuinței din Sierra Madre pentru a mânca ceea ce mai rămăsese din meniu.

Când a văzut uriașul animal așezat pe blatul din bucătărie, John Holden a avut șocul vieții. Resturile de pui prăjit au fost mult prea ispititoare pentru acel urs, care a ignorat orice risc când a intrat.

Proprietarul crede că au fost mai mulți urși care i-au invadat căminul după ce ușa a fost forțată de „ursul fast food″. Iată, așadar, cum mirosul celor 11 ierburi și condimente ale colonelului a fost suficient de atrăgător pentru ca un urs să forțeze ușa de la intrarea casei lui John.

Prima reacție avută de american? A pus mâna pe telefon și a filmat animalul din fața lui. El a declarat pentru ABC7 că a fost prima dată când un urs i-a intrat în casă, deși a avut mai multe întâlniri în aer liber cu aceste animale:

Urs atras de mâncarea de la fast food

„De fapt, i-am întâlnit de câteva ori în curtea din spate, dar cu siguranță niciodată în casă, în felul acesta.″ Nici nu a mai fost de mirare că intrușii au lăsat în urmă multă mizerie. Pe lângă sperietura zdravănă, John a fost nevoit să se apuce de curățenia generală.

Când au terminat de mâncat tot ce au găsit în bucătărie, urșii s-au retras în grădină. Domnul Holden i-a convins să plece doar când a produs zgomote puternice.

Aparițiile urșilor sunt frecvente în unele zone din California (SUA). Un caz recent este cel în care animalul a intrat într-o școală primară din San Dimas, Los Angeles.

Luna trecută, în cealaltă parte a țării, autoritățile au fost în căutarea unui urs negru care a atacat un cuplu, conform dailystar.co.uk. Altfel, amintim că în România, un urs a ucis un cioban de 26 de ani din Harghita.