Evenimentul Zilei > Monden > Un român a fost atacat de urs, s-a aruncat într-o prăpastie, cu animalul, și a supraviețuit miraculos
Un român a fost atacat de urs, s-a aruncat într-o prăpastie, cu animalul, și a supraviețuit miraculos

Un român a fost atacat de urs, s-a aruncat într-o prăpastie, cu animalul, și a supraviețuit miraculos

Un bărbat din România a scăpat cu zile, anul trecut, după ce s-a aflat față în față cu un urs despre care spune că i-a provocat 12 mușcături.

Un român poate considera că s-a născut a doua oară, după ce a trecut printr-o experiență uluitoare, căreia i-a făcut față, pentru că a supraviețuit. Dan Matei s-a întâlnit cu un urs de mari dimensiuni, cu care s-a luptat folosindu-și toate resursele fizice. A fost mușcat de 12 ori în cadrul acestei confruntări. Evenimentul a avut loc în anul 2020, în Munții Călimani.

Un bărbat s-a născut a doua oară, după ce a supraviețuit atacului unui urs

„Eram împreună cu un prieten, făceam o tură de schi pe creastă și brusc, din senin, un urs care, deși făceam destulă gălăgie şi în mod normal ar fi trebuit să se retragă, m-a atacat. Am strigat de două ori la el.

Era un urs de talie foarte mare. Eram aproape cap în cap. Ursul s-a înfipt direct în capul meu. La un moment dat, din dorința de a evita pericolul, îl țineam cu mâna stângă de nas și cu mâna dreaptă îl țineam de ureche.

„M-a prins de mână, m-a prins de umărul stâng, m-a prins de umărul drept”

Ținându-l de maniera aceasta, ursul încerca să mă muște. M-a prins de mână, m-a prins de umărul stâng, m-a prins de umărul drept, o rană în care aproape mi-a scos ochiul din orbită și încă patru mușcături în cap”, a povestit bărbatul la România TV.

„La un moment dat ursul s-a ridicat și am ajuns să-l țin de gât. În momentul în care l-am îmbrățișat, ursul nu mai putea nici să mă prindă cu capul, nu mai putea să mă lovească nici cu labele. A făcut o mișcare bruscă şi am ajuns sub el. Încerca să mă prindă şi să mă muște, dar am ieșit pe o laterală de sub el, moment în care m-a prins de piciorul stâng. A rămas o cicatrice mare …

În momentul în care m-a prins de piciorul stâng, l-am lovit peste nas cu schiul pe care-l aveam în picioare și mi-a dat drumul, dar m-a prins de piciorul drept. Rana la piciorul drept a fost devastatoare. Mușchiul a fost complet smuls. Dacă nu aveam schiul, rămâneam fără picior”, a mai afirmat Dan Matei.

Omul și-a văzut moartea cu ochii și nu credea că va supraviețui

„Am reușit să scap pentru că am avut un fel de inspirație. În momentul când m-a prins de piciorul din spate, am realizat că nu mai am nicio șansă de supraviețuire și că voi muri.

Iminența morții a fost atât de puternică încât eu mi-am luat adio de la viață. Într-un ultim act de disperare m-am prins cu mâinile de o creangă de jneapăn. În timp ce ne luptam, am ajuns foarte aproape de buza prăpastiei. M-am tras pur și simplu în prăpastie în dorința de a muri rapid. Ursul n-a vrut să-mi dea drumul nici în condițiile în care vedea că se prăbușește în prăpastie. Am căzut în prăpastie cu urs și cu schiurile.

Pe urmă ursul cred că a fugit, iar eu mi-am pierdut cunoștința. În momentul când m-am trezit, stăteam pe spate și vedeam totul alb. Eram căzut pe spate, aveam zăpadă pe față, mi-am simțit sângele cum îmi șiroia pe față.

„Am conștientizat că am scăpat la vreo săptămână, pe patul de spital”

Mâna stângă era ok, mâna dreaptă era ok, cu ochiul drept vedeam bine, ochiul stâng care era aproape ieșit din orbită mi l-am băgat cu căușul palmei înapoi. Aveam o bandană în rucsac și mi-am făcut ca pirații o bandană care să-mi țină ochiul și să-mi țină scalpul. După ce am rezolvat problema aceasta, mi-am verificat mâna stângă, mâna dresptă erau în forță , piciorul stâng era în forță, nu simțeam deloc piciorul drept.

Am conștientizat că am scăpat la vreo săptămână, pe patul de spital, când s-au terminat și toate complicațiile. Operația a durat de la 7 seara până la 4 dimineața, adică au reparat ceva echipa de doctori la mine., Să calculăm: 4 mușcături în cap, una pe ochi, una pe umăr, 6, una pe umăr, 7, pe mâna una , 8, pe piciorul drept, 9, pe genunchiul drept 10, pe piciorul drept acolo să zicem că ar fi 2 , să zicem 11-12 mușcături.

Dumnezeu a făcut prima parte de treabă și m-a salvat din ghearele ursului, domnii doctori m-au salvat din ghearelel morții”, a povestit bărbatul.