Evenimentul ZileiSocialIdeea revoluționară avută de un tânăr designer va schimba viața pasagerilor care zboară cu bilete ieftine

Ideea revoluționară avută de un tânăr designer va schimba viața pasagerilor care zboară cu bilete ieftine

Ideea revoluționară avută de un tânăr designer va schimba viața pasagerilor care zboară cu bilete ieftine
În viitorul apropiat, și călătorii care zboară cu bilete ieftine vor putea să beneficieze de confort. Un proiect remarcabil a fost prezentat de un tânăr.

Idee revoluționară ce ar putea să fie adoptată în viitorul apropiat de inginerii care proiectează avioane. Este vorba despre o cabină cu două etaje, destinată pentru pasageri.

De mult timp, proiectanții avioanelor comerciale încearcă să inoveze. Astfel, ei visează la o serie de concepte inovatoare, de cabină economică, căutând echilibrul ideal între comasarea cât mai multor pasageri și păstrarea unui confort echilibrat de zbor. Anul trecut, în plină pandemie, s-a discutat despre o reinventare a modului în care sunt dispuse scaunele pasagerilor. Din motive ce țin de distanțarea fizică. Dar, până în acest moment, nimic nu s-a concretizat pe piață.

Proiect revoluționar pentru pasagerii fără mulți bani, care călătoresc cu avionul

Există în domeniul proiectării avioanelor și o gală, Crystal Cabin Awards, în cadrul căreiase acordă premii (echivalentul Oscarurilor). Anul trecut, evenimentul nu a mai avut loc. Acum, organizatorii au decis să reducă cele opt categorii la doar două: categoria Judges ‘Choice (alegerea juriului) și categoria Clean and Safe Air Travel (călătorie curată și sigură pe calea aerului), conform jurnaliștilor de la CNN.

Candidații la aceste premii, proiectanții noilor modele de cabine, au prezentat idei de concepte ce iau în calcul întinderea picioarelor pe partea inferioară a cabinei economice (clasa ieftină), pe mai multe niveluri, până la curbarea într-un compartiment încorporat în dulapul. Confortul fiecărui pasager ar fi cu siguranță superior celui din prezent.

Un tânăr cu o idee revoluționară

Unul dintre cele mai interesante concepte este proiectul Chaise Longue Economy Seat, care prevede o cabină de scaune pe două niveluri, fiecare rând alternând între scaunele de pe podea și scaunele ridicate la câțiva metri deasupra solului. Proiect cu adevărat revoluționar.

Cel care a creat acest design are 21 de ani și se numește Alejandro Núñez Vicente, este din Spania și studiază la Universitatea TU Delft din Olanda. El s-a gândit să schimbe modul în care călătoresc pasagerii care nu-și permit bilete scumpe. A avut astfel de experiențe și s-a săturat de inconfortul creat de lipsa spațiului.

Conceptul poate fi adoptat pe modele existente deja

În conceptul său, dispare protbagajul de sus, care se mută jos, în partea inferioară, în compartimente nou create. Núñez Vicente consideră că acest design ar funcționa bine în avionul Flying-V, care este în prezent în curs de dezvoltare la TU Delft. De asemenea, tânărul mai spune că ar putea fi implementat și pe modele Boeing 747, Airbus A330 sau orice alt avion de dimensiuni medii sau mari.

 

 

 

 


Accesează: