Evenimentul Zilei > Actualitate > Conspiraționiștii vaccinului, ridiculizați: „Cel care reuşeşte ia premiul Nobel”
Conspiraționiștii vaccinului, ridiculizați: „Cel care reuşeşte ia premiul Nobel”

Conspiraționiștii vaccinului, ridiculizați: „Cel care reuşeşte ia premiul Nobel”

Conspiraționiștii vaccinului, ridiculizați de Daniel Funeriu: „Cel care reuşeşte ia premiul Nobel”. Fostul ministru îi ironizează pe cei care răspândesc teoriile conspiraționiste conform cărora noul vaccin anti-COVID modifică ADN-ul din celulele umane.

Conspiraționiștii vaccinului, ridiculizați: „Cel care reuşeşte ia premiul Nobel”. Într-o postare pe Facebook, el arată că descoperirea unui astfel de ser este visul de zeci de ani al oamenilor de știință.

Omul de știință care va reuși să modifice ADN -ul uman printr-un vaccin va ajunge miliardar și va primi premiul Nobel. Afirmația îi aparține lui Daniel Funeriu, fost ministru al Educației din Guvernul Boc. Fostul ministru Daniel Funeriu a făcut un comentariu sarcastic la adresa conspiraționiștilor care îndeamnă la refuzul vaccinării anti COVID-19. Una dintre cele mai răspândite teorii este cea conform căreia noul vaccin Anti-COVID va modifica ADN-ul uman.

Într-o postare pe Facebook, el a explicat că nu există un vaccin care să poată modifica ADN -ul (ARN-ul) uman.

„Cel care reuşeşte ia premiul Nobel”

„Băi deştepții lui peşte prăjit, biochimişti scăpătați de facebook, cu cinci clase la seral, care vă temeți că vaccinul modifică ADNul vostru de dac liber. Dacă ar fi atât de uşor de modificat ADN ul (sau ARN ul) uman printr-o simplă injecție, ar fi cea mai bună veste pentru medicină din istoria omenirii!”, a scris Funeriu pe Facebook.

O asemenea descoperire, a mai spus fostul ministru, i-ar aduce omului de știință care ar realiza-o numeroase beneficii. Acesta ar primi recunoașterea internațională și ar deveni miliardar.

„Ştiți de ce s-au cheltuit zeci de miliarde de euro pentru asta? Pentru că astfel am putea trata aproape toate bolile cunoscute iar cancerul ar fi o amintire din trecutul sumbru. Oamenii de ştiință încearcă să găsească soluții de 40 de ani şi tot nu ştim cum să o facem. Dacă s-ar putea face printr-o injecție, cel care reuşeşte asta ia direct premiul Nobel. Şi devine miliardar”, a mai arătat Funeriu.

Conspiraționiștii vaccinului, ridiculizați: Noul vaccin nu modifică ADN -ul uman

Odată cu apariția noilor vaccinuri anti COVID-19 au apărut o mulțime de teorii ale conspirației și mituri legate de acestea. Între acestea și cele conform cărora, vaccinul modifică structura AND-ului sau ARN-ului uman.

Această teorie a fost desființată de oamenii de știință care susțin că este total falsă. Potrivit acestora, vaccinul nu conține nimic care ar putea să influențeze materialul genetic din interiorul celulelor.

„Vaccinurile pe bază de ARN, care de obicei sunt ținta acestor conspirații, nu sunt capabile de a face acest lucru. Tocmai din motivul că acest ARN este o informație codificată pentru acea proteină «spike» din cadrul virusului (…). În nici un caz nu are capacitatea de a ne modifica celulele și ADN-ul nostru”, a declarat Ștefan Dascălu, cercetător la Oxford.