Noul drum expres de 120 de kilometri. Când va fi gata

Noul drum expres de 120 de kilometri. Când va fi gata Drumul expres Arad-Oradea. Sursa Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Noul drum expres, care se va construi în partea de vest a țării și va lega Aradul de Oradea, va fi finalizat în 24 de luni. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat intrarea în competiție a şapte oferte pentru construirea drumului expres, care va avea 120,47 km.

Noul drum expres trebuie finalizat în 24 de luni

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri demararea unei noi licitații pentru construirea unui drum expres ce va lega Oradea de Arad.

Șapte constructori și asocieri de constructori din România, Ungaria, Turcia și Ucraina și-au manifestat interesul pentru realizarea noului drum expres. Valoarea lucrărilor este estimată la 2,74 miliarde de lei (fără TVA) sumă care este finanțată prin Programul Operațional Transport (PT), iar interalul de realizare a investiției este de 24 de luni.

Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu. Sursa foto: Ministerul Transporturilor

„Un nou pas important pentru construirea Drumului Expres Arad-Oradea (120,47 km)! Pentru contractul necesar execuţiei primului lot (33,7 km) au fost depuse astăzi 7 oferte din partea unor constructori şi Asocieri de constructori din România, Ungaria, Turcia şi Ucraina. Lucrările au cu o valoare estimată de 2,74 miliarde lei (fără TVA), sunt finanţate prin PT şi trebuie finalizate în 24 de luni. Pe traseu vor fi construite 32 de poduri şi pasaje. Contractul prevede şi construirea unui drum nou (5,3 km), care va asigura legătura între DN 79 şi DEx Arad – Oradea în dreptul localităţii Salonta”, a postat Sorin Grindeanu, miercuri pe pagina sa de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Constructorii intrați în competiție licitează pentru trei loturi

Noul drum expres Arad – Oradea este format din trei loturi:

  • Lotul 1 (33,7 km), care include drumul de legatură la DN 79- Salonta (5,3 km);
  • Lotul 2 (39,7 km), care include drumul de legatură până la graniţa cu Ungaria (10 km);
  • Lotul 3 (47,07 km), care include Drumul de legatură cu zona industrială Arad Vest (2,9 km).

La începutul lui iunie, Sorin Grindeanu, a anunțat construirea unui alt drum expres, situat însă în partea de est a țării. Acest drum expres va avea o lungime de 51 de km și va lega Bacăul, de Piatra Neamț , asigurând conexiunea între A7, DN2 și DN15. Valoarea totală estimată a proiectului se ridică la 7,69 miliarde de lei, fără TVA.

„Drumul Expres Bacău-Piatra Neamţ, aproape de realizare! Indicatorii necesari construcţiei acestuia au fost avizaţi astăzi în Consiliul Tehnico Economic al Ministerului Transporturilor. Noul Drum Expres va avea o lungime de aproximativ 51 de km şi va asigura legătura între A7, DN2 şi DN15”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.