Evenimentul ZileiSocialNoua tulpină SARS-CoV-2 se răspândește în ritm galopant. Ce este virusul B.1.1.7?

Noua tulpină SARS-CoV-2 se răspândește în ritm galopant. Ce este virusul B.1.1.7?

Noua tulpină SARS-CoV-2 se răspândește în ritm galopant. Ce este virusul B.1.1.7?
Noua variantă, mult mai contagioasă, a virusului SARS-CoV-2, apărută în Marea Britanie, se răspândește cu o mare viteză pe tot mapamondul. Virusul mutant B.1.1.7. câștigă teren pe zi ce trece, 33 de state raportând noua mutație.

De la 1 ianuarie, Turcia a interzis accesul călătorilor din Marea Britanie, după ce a depistat 15 cazuri de infecții cu noua variantă mai contagioasă, a apărută în Marea Britanie. Toate cele 15 cazuri au fost identificate la călători care au venit din Regatul Unit. Turcia devine a 33-a țară în care noua variantă a virusului a fost găsită, arată Digi 24.

33 de țări se luptă cu noua tulpină de coronavirus

După controalele efectuate la nivel național, s-a constatat că virusul a fost detectat doar la persoane care au venit din Marea Britanie, scrie New York Times. Descoperirea cazurilor din Turcia ridică la 33 numărul total al țărilor în care a fost constatată infectarea cu noua variantă a Covid-19, după ce Marea Britanie l-a anunțat în 8 decembrie, respectiv la peste 40 pe cel al statelor care pun în izolare călătorii care vin din Marea Britanie.

Unele țări impun restricții călătorilor, inclusiv cetățeni americani, care în ultimele săptămâni au vizitat țările în care a fost detectată varianta nouă de Covid-19. Niciuna dintre persoanele găsite infectate în Statele Unite nu a călătorit însă recent, ceea ce creează temeri privind amploarea circulației noului virus.

Lista țărilor care au identificat infecții cu varianta a crescut rapid și începând de vineri, pe lângă Statele Unite, Marea Britanie și Turcia, include acum și Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția și Emiratele Arabe Unite, precum și Taiwan.

Ce este și cum se manifestă B.1.1.7.? 

Varianta, cunoscută sub numele de B.1.1.7., este periculoasă nu pentru că duce la cazuri mai severe de Covid-19, ci din cauza riscului crescut de transmitere, ceea ce are drept consecințe mai multe infectări și mai multe spitalizări într-un moment în care multe țări se luptă deja cu număr crescut de cazuri, mai ales pe fondul evenimentelor de sfârșit de an, cu mai multe călătorii și mai multe grupuri de oameni.

În Africa de Sud, a fost semnalată o versiune similară a virusului, care se aseamănă cu  B.1.1.7. Potrivit oamenilor de știință care au detectat-o, această variantă, cunoscută sub numele de 501.V2, a fost găsită în până la 90% din probele ale căror secvențe genetice au fost analizate acolo, începând cu mijlocul lunii noiembrie.

Autoritățile britanice au declarat că au detectat două cazuri ale variantei identificate în Africa de Sud. În ambele cazuri, persoanele infectate au fost în contact cu persoane care au călătorit în Marea Britanie din Africa de Sud în ultimele săptămâni. Elveția, Finlanda, Australia, Zambia și Franța au detectat, de asemenea, această variantă.

În 24 decembrie, șeful Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Africa, John Nkengasong, a anunțat descoperirea unei alte variante, de data aceasta în Nigeria, numită B.1.207.

Pe de altă parte, The New York Post relatează că noua variantă, detectată în 3 state federale, ar fi fost semnalată peste Ocean încă din luna octombrie 2020. Cercetătorii susțin că mutația virusului identificată în SUA pare asemănătoare cu varianta B117, așa-numita variantă britanică, care este posibil să se fi născut chiar în America, potrivit The Guardian. Totuși, oamenii de știință spun că această ipoteză este puțin probabilă.

Poitriivt presei americane, tulpina cea mai ușor transmisibilă a fost identificată la pacienți din California, Colorado și Florida începând de vineri, 1 ianuarie 2021.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: