Evenimentul Zilei > International > Participanții la mitingurile lui Trump puși să semneze o „clauză coronavirus”
Participanții la mitingurile lui Trump puși să semneze o „clauză coronavirus”

Participanții la mitingurile lui Trump puși să semneze o „clauză coronavirus”

Donald Trump a anunțat că reîncepe seria de mitinguri electorale pe 19 iunie, în ciuda epidemiei de coronavirus care nu s-a încheiat în Statele Unite.

Echipa de campanie electorală a lui Donald Trump a anunțat joi seara că persoanele care doresc să participe la mitingul electoral din 19 iunie, de la Tulsa, Oklahoma, vor trebui să semneze un angajament potrivit căruia nu vor depune plângere în justiție în caz că ar contracta coronavirusul la manifestație.

Președintele Statelor Unite, care se luptă pentru a fi reales în alegerile din 3 noiembrie, a anunțat miercuri că își reia mitingurile electorale, după trei luni de întrerupere forțată, din cauza crizei sanitare.

Donald Trump va rosti pe 27 august, la Jacksonville, în Florida, un discurs cu ocazia învestirii sale formale de către Partidul Republican pentru a candida în alegerile prezidențiale.

Rivalul Democrat al lui Trump, Joe Biden, care nu a ieșit timp de două luni din casă, din cauza epidemiei, a criticat modul în care actualul președinte a gestionat criza sanitară, pe fondul celor două milioane de cazuri de persoane infectate și a 116.000 de decese înregistrate până acum.

Într-un comunicat dat publicității joi, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama i-a reproșat lui Donald Trump că nu a luat „virusul în serios” și că a „încercat să ignore realitatea”.

Atât Donald Trump cât și Joe Biden au participat joi la câte o masă rotundă, la Dallas, respectiv la Philadelphia, iar seara amândoi au participat la o colectă de fonduri.

Pe lângă criza de coronavirus, realegerea lui Donald Trump este pusă în pericol și de valul de manifestații și proteste violente care fac ravagii în marile orașe, provocate de moartea lui George Floyd, un afro-american de 46 de ani, în timp ce era reținut de poliția din Minneapolis.

Deși atât primarul cât și șeful poliției din Minneapolis, cât și guvernatorul și șeful poliției statului Minnesota sunt reprezentanți ai Partidului Democrat, protestele s-au orientat în mod straniu și foarte rapid împotriva lui Donald Trump.

O prelungire a tulburărilor sociale până în preajma alegerilor prezidențiale, programate pentru data de 3 noiembrie, va reprezenta o mare problemă pentru Trump, apreciază experții.