Evenimentul Zilei > International > Noua provocare pe care o întâmpină autoritățile din SUA în campania de vaccinare
Noua provocare pe care o întâmpină autoritățile din SUA în campania de vaccinare

Noua provocare pe care o întâmpină autoritățile din SUA în campania de vaccinare

Experiențele medicale făcute, în trecut, în perioada sclavagistă și segregaționistă, bântuie și acum comunitatea afro-americană din Statele Unite.

Luni, primele două persoane care s-au vaccinat în fața camerelor erau îngrijitori medicali de culoare. Demersul: surmontarea reticențelor, chiar a fricii, populației de culoare de a lua parte la uriașa campanie de vaccinare împotriva Covid-19, care a început în SUA.

Imediat după ce a fost vaccinată, luni, de medicul Michelle Chester, Sandra Lindsay, asistentă medicală de terapie intensivă la un spital mare din New York, s-a declarat „mândră că promovează încrederea în siguranța vaccinului” în rândul comunității afro-americane a dat asigurări că nimeni nu va folosi această comunitate drept „cobai”.

„Nu simt că sunt folosită, că sunt vizată”, a spus Sandra Lindsday. „Am fost afectați puternic de pandemie. Așa că îi încurajez pe toți cei care seamănă cu mine, din întreaga lume, să se vaccineze”, a adăugat ea.

În special afectați de maladie, afro-americanii, precum și hispanicii, au de 2,8 ori mai multe șanse de a muri din cauza Covid-19 decât persoanele albe, potrivit Centrelor pentru Prevenirea Bolilor (CDC), scrie Boursorama.

„Singura modalitate de a opri boala”

A doua persoană vaccinată, un medic care lucrează în urgențe, s-a adresat direct minorității din care provine.

„Noi, cei din Antile,  suntem în general reticenți cu privire la vaccin, de aceea vreau să încurajez pe toată lumea să se vaccineze pentru că este singura modalitate de a opri boala”, a spus medicul Yves Duroseau. „Nu am nici o teamă, fără îndoială”, a adăugat el.

Toate sondajele arată că afro-americanii fac parte din grupurile de populație deosebit de refractare la vaccinare.

Chiar dacă neîncrederea a scăzut, în general, din septembrie, cu aproximativ 60% dintre americani declarându-se gata sau „probabil” gata să fie vaccinați, la începutul lunii decembrie, aceștia erau doar 42% în rândul populației de culoare, potrivit Pew Institute.

Un studiu publicat, marți, de fundația Kaiser, specializată în sănătate, indicând în același timp o încredere tot mai mare în vaccin, a arătat încă o reticență deosebită în rândul adulților afro-americani: 35% dintre aceștia au indicat că nu vor fi vaccinați, față de 27% pentru americani în general.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: