După ce categoriile prioritare vor fi vaccinate, întreaga populație va avea acces la imunizare, iar estimarea de la acest moment indică un procent de 70% din totalul populației ce ar putea fi implicat în această campanie.

Pentru că vaccinarea va fi gratuită și voluntară, succesul va depinde foarte mult de conformarea cetățenilor, astfel că guvernul a făcut un apel către toate instituțiile implicate, dar și către specialiști și, în general, către societatea civilă să sprijine campania.

Până acum s-a stabilit unde vor fi depozitate dozele pe care le va primi România și care vor reprezenta 4,6% din totalul vaccinurilor care vor fi livrate lunar în Uniunea Europeană. Comisia a încheiat până acum șase contracte cu mari companii farmaceutice care au în lucru variante de vaccin anti-COVID-19, aflate în diferite faze de testare. Toate aceste companii și-au pus la punct graficele de livrare și se așteaptă ca la începutul lunii viitoare să se emită primele avize de la Agenția Europeană a Medicamentului – explica, duminică, ministrul Sănătății nelu Tătaru.

Autoritățile de la Bruxelles au subliniat, în repetate rânduri, că vor fi aprobate doar vaccinuri sigure și eficiente. Realizator: În campania națională de vaccinare anti-COVID-19 vor fi implicate alături de Ministerul Sănătății, Internele și Ministerul Apărării. Strategia de vaccinare va fi discutată săptămâna viitoare în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. (Rador)