Evenimentul Zilei > Politica > Nouă propunere de premier la Chișinău. Maia Sandu l-a nominalizat pe liderul PAS
Nouă propunere de premier la Chișinău. Maia Sandu l-a nominalizat pe liderul PAS

Nouă propunere de premier la Chișinău. Maia Sandu l-a nominalizat pe liderul PAS

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a făcut o nouă propunere de premier care să preia conducerea Guvernului de la Chișinău. Este vorba despre liderul PAS, Igor Grosu.

Nouă propunere de premier la Chișinău.

Igor Grosu (foto) a fost desemnat premier al Republicii Moldova. Informația a fost prezentată de presa de peste Prut. Președintele Republicii, Maia Sandu, l-a desemnat premier pe Igor Grosu, liderul formaţiunii sale, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS).

Maia Sandu a prezentat noua candidatură într-o conferință de presă. Ea a declarat că a făcut această nominalizare pentru că nu exista un candidat susținut de o majoritate parlamentară formalizată. Acest lucru a rezultat în urma discuțiilor pe care le-a avut cu grupurile parlamentare.

Aceasta este a doua nominalizare pentru funcţie de premier pe care a făcut-o Maia Sandu. În urmă cu o lună, președintele Republicii Moldova a desemnat-o pe Natalia Gavriliţă. Aceasta nu a reușit să obțină votul de încredere al deputaților din Parlamentul de la Chişinău.

De altfel, chiar Maia Sandu a cerut ca această echipă guvernamentală să nu fie votată. Președintele intenționa să declanșeze alegerile anticipate. Maia Sandu spera că partidul pe care l-a condus, PAS, își va consolida puterea după o nouă rundă de alegeri.

Nouă propunere de premier la Chișinău

Marți, Maia Sandu i-a cerut lui Igor Grosu să pregătească programul de guvernare şi să formeze o echipă cu care să meargă în Parlament. Totodată, ea a reiterat că optează în continuare pentru alegeri legislative anticipate, care să aibă loc în vară.

„Cu toţii înţelegem că alegerile pot avea loc când pandemia este controlată. Când situaţia se va îmbunătăţi considerabil. Lucrăm ca să aducem vaccinuri şi să întreprindem celelalte măsuri ca să protejăm cetăţenii şi să reducem numărul de infectări”, a spus Maia sandu, conform Radio Chișinău.

Ea și-a exprimat speranța ca numărul cazurilor de COVID-19 să fie reduse și să se poată organiza alegeri.

„Sper că în săptămânile care urmează, noi o să ne pătrundem cu toţii de gravitatea situaţiei. Și o să reducem acest număr straşnic de îmbolnăviri de COVID-19. Și sper că vom reuşi să organizăm alegeri parlamentare anticipate în vară. Ca să scăpăm şi de COVID-19 şi de corupţie”, a mai spus Maia Sandu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.