Maia Sandu i-a dat replica lui George Simion.

Maia Sandu i-a dat replica lui George Simion cu privire la scena pe care liderul AUR a făcut-o când a încercat să intre pe teritoriul Republicii Moldova.
Aceasta a spus ca singura cale de ridicare a interdicției de intrare în Moldova este în justiție.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a refuzat diplomatic intervenția cerută de deputatul AUR George Simion de a-i suspenda interdicția de intrare în țară.

Astfel, un comunicat al președinției Republicii Moldova arată că instituția prezidențială nu are atribuții în soluționarea acestui caz, iar Biroul Migrație și Azil (BMA) a transmis că ”singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată”.

George Simion oprit să intre în Moldova. Scandal uriaș la graniță cu liderul AUR. VIDEO

Reamintim că George Simion, care și-a făcut o platformă politică din discursul ultra-naționalist, forțează încă de duminică intrarea în Republica Moldova pentru a participa la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija, mort de Covid-19.

Simion se află de două zile în Vama Albița-Leușeni și cere insistent să fie lăsat în Moldova, deși are încă din 2018 interdicție de intrare din cauza unor manifestări care au încălcat legislația internă.