Evenimentul Zilei > Social > Nou scandal în Sănătate: Medicul opera fără mănuși! Reacție incredibilă a managerului
Nou scandal în Sănătate: Medicul opera fără mănuși! Reacție incredibilă a managerului

Nou scandal în Sănătate: Medicul opera fără mănuși! Reacție incredibilă a managerului

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au ajuns, vineri, în control la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, după ce în presă au apărut imagini în care un medic ar fi operat fără mănuşi şi cu ceasul la mână. În plus, a fost constituită şi o comisie de cercetare la nivelul unităţii medicale.

Managerul spitalului arată că, în ciuda faptului că medicul nu purta echipament în momentul în care a fost filmat, pacientul nu a fost nicio secundă în pericol.

„Pacientul nu a fost nicio secundă, cel puţin din câte se vede, pus în pericol. Toate indiciile, nimic sigur, pentru că nu ştim nimic sigur, par să fi fost la terminarea intervenţiei chirurgicale, că nu se mai impietează asupra stării de sănătate”, a declarat Alexandru Ulici, managerul unității spitalicești, pentru Agerpres.

În plus, filmuleţul nu este unul cursiv, ci e făcut din bucăţi, fiind greu de identificat pacientul sau momentul realizării lui.  Totuși, medicul în cauză a fost sancționat de DSP.

„Noi am constituit o comisie de cercetare disciplinară care va analiza filmuleţul pe care îl avem la dispoziţie. (…) Corpul de Control al ministrului Sănătăţii şi DSP au fost deja la noi şi s-a aplicat o amendă doamnei doctor, pe persoană fizică, pentru nerespectarea procedurii de protocol de bloc operator. Amenda, din câte ştiu eu, este între 1.000 şi 2.000 de lei”, a mai declarat Ulici pentru sursa citată.