Evenimentul Zilei > Actualitate > Noroc că s-au închis școlile! Cea mai circulată linie de tramvai din Capitală, suspendată
Noroc că s-au închis școlile! Cea mai circulată linie de tramvai din Capitală, suspendată

Noroc că s-au închis școlile! Cea mai circulată linie de tramvai din Capitală, suspendată

Circulația pe linia de tramvai 41 va fi suspendată începând de miercuri până duminică inclusiv, anunță Societatea de Transport Bucureşti.

Măsura a fost luată pentru a permite Metrorex să execute o serie de lucrări de deviere a liniei pe o porţiune din traseu, în scopul finalizării pasajului pietonal de la staţia de metrou „Parc Drumul Taberei”, de pe magistrala 5, mai arată comunicatul STB.

Potrivit documentului, pentru preluarea călătorilor ce foloseau linia de tramvai 41 va fi înfiinţată o linie-navetă de autobuze cu indicativul 641, care va funcţiona între terminalele „Piaţa Presei” şi „Ghencea”.

Totodată, STB anunță că va moderniza, în această perioadă de suspendare, peronul staţiei de tramvai Uverturii. Este posibil ca aceste lucrări să depăşească termenul de 25 octombrie a.c., până la care linia de tramvai va fi suspendată, astfel încât, odată cu reluarea circulaţiei tramvaielor, STB SA anunţă călătorii că, până la finalizarea modernizării peronului, staţia Uverturii va fi suspendată pentru tramvaie.

Pe parcursul celor cinci zile, autobuzele liniei navetă 641 vor circula pe traseul Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, str. Turda, Pasajul Grant, Calea Crângaşi, Şos. Virtuţii, Pasajul Lujerului, str. Braşov, Bd. Ghencea şi vor efectua opriri în staţii, astfel: pe sensul spre terminalul „Ghencea” – pe Bd. Mărăşti, în staţiile „Agronomie” (amplasată în zona Institutului Agronomic) şi „Caşin” (amplasată după intersecţia cu str. Alexandru Constantinescu); pe str. Turda, în staţiile „Bd. Ion Mihalache” (amplasată după intersecţia cu Bd. Ion Mihalache) şi „Pasajul Grant” (amplasată înainte de Pasajul Grant); pe Calea Crângaşi şi pe Şos. Virtuţii, în staţiile liniei de autobuz 178, precum şi în noua staţie „Bd. Uverturii” (amplasată înainte de Bd. Uverturii); pe str. Braşov, în staţiile liniilor de autobuz 105, 173 şi 221, precum şi în noua staţie „Bd. Timişoara” (amplasată după intersecţia cu Bd. Timişoara); în terminalul „Ghencea”, în staţia liniei regionale R425, iar pe sensul spre terminalul „Piaţa Presei” – pe str. Braşov, în staţiile liniilor de autobuz 105, 173 şi 221, precum şi în noile staţii „Drumul Taberei” (amplasată în zona Bisericii Sf. Vineri) şi „Bd. Timişoara” (amplasată înainte de intersecţia cu Bd. Timişoara); pe Şos. Virtuţii, în noua staţie „Bd. Uverturii” (amplasată după intersecţia cu Bd. Uverturii), apoi în staţiile liniei de autobuz 178; pe Şos. Crângaşi, în staţiile liniei 178; pe str. Turda, în noua staţie „Turda” (amplasată după Pasajul Grant); pe Bd. Mareşal Alexandru Averescu, în staţia de tramvai „Bd. Ion Mihalache” (amplasată după intersecţia cu Bd. Ion Mihalache); pe Bd. Mărăşti, în staţiile de tramvai „Caşin” (amplasată după intersecţia cu str. Alexandru Constantinescu) şi „Agronomie” (amplasată în zona Institutului Agronomic); la terminalul „Piaţa Presei”, în staţiile liniilor de autobuz 261 şi 304.

„Societatea de Transport Bucureşti va monitoriza cu atenţie funcţionarea liniei 641 şi va interveni operativ în reconfigurarea programului de circulaţie, în cazul în care cererea de transport o va impune. De asemenea, pentru fluidizarea traficului în zonele aglomerate de pe traseu, STB SA va colabora cu agenţii de poliţie”, se mai arată în comunicatul STB.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.