Evenimentul Zilei > Actualitate > Probleme mari cu Metroul din Drumul Taberei! Iată ce-au pățit călătorii!
Probleme mari cu Metroul din Drumul Taberei! Iată ce-au pățit călătorii!

Probleme mari cu Metroul din Drumul Taberei! Iată ce-au pățit călătorii!

O avarie la o conductă de apă a Apa Nova a făcut a făcut ca apa să se acumuleze și să producă o inundație în stația de metrou Valea Ialomiței, în zona de acces dinspre strada Valea Oltului.

Metrorex a anunțat că acumulările de apă nu au împiedicat, însă, circulația garniturilor de metrou pe această magistrală nu a fost întreruptă.

„Metrorex informează că, din cauza unei avarii la o conductă a furnizorului de utilităţi Apa Nova, s-au produs mici acumulări de apă în zona accesului din strada Valea Oltului, a staţiei de metrou Valea Ialomiţei. În acest moment, angajaţii Apa Nova intervin pentru remedierea situaţiei”, se arată în comunicatul de presă al Metrorex.

În urmă cu câteva zile, pe 1 octombrie, Metrorex a anunțat o problemă similară în stația de metrou Eroilor 2. Din cauza unei avarii la o conductă de la nivelul vestibulului, s-au înregistrat uşoare acumulări de apă pe peron, spre zona centrală, însă circulaţia trenurilor s-a desfăşurat în condiţii normale.

Magistrala de metrou M5, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi depoul Valea Ialomiţei, a fost dată în folosinţă cu călători pe 15 septembrie 2020. Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi depoul Valea Ialomiţei, este finanţată din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 – 2013, Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (85%) şi de la bugetul de stat (15%).

Lucrările la acest proiect de investiţii au început în noiembrie 2011, iar valoarea proiectului, aprobat prin HG nr. 374/2019 este de circa 3,2 miliarde de lei. Valoarea eligibilă a proiectului este de circa 2,3 miliarde de lei, din care contribuţia Comisiei Europene prin Fondul de Coeziune (în cuantum de 85% din valoarea eligibilă a proiectului) este de aproximativ 2 miliarde de lei, după cum a relatat Metrorex.

Traseul Magistralei 5 de metrou – Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor oferă o cale de transport de mare capacitate şi un mijloc de legătură între zona de sud-vest a Bucureştiului (Cartierul Drumul Taberei) şi centrul oraşului, pe o lungime de circa 7 km (10 staţii de metrou).

Magistrala M5 continuă cu încă şase staţii, care se vor întinde pe 5,4 kilometri, pe secţiunea Eroilor -Universitate – Piaţa Iancului, proiect aflat în procedură de licitaţie a serviciilor de proiectare.

Schimbări istorice la CFR Călători. Cum vor fi eliberate biletele și cât vor costa

A plouat cu amenzi în Capitală. Ce reguli au încălcat bucureștenii