Evenimentul Zilei > Economie > Atenție, români! Timpul este foarte scurt. Până când mai este valabilă suspendarea ratelor?
Atenție, români! Timpul este foarte scurt. Până când mai este valabilă suspendarea ratelor?

Atenție, români! Timpul este foarte scurt. Până când mai este valabilă suspendarea ratelor?

Deja, peste 126.000 de români au beneficiat de suspendarea ratelor la bănci. Mai este doar o lună în care cetățenii mai pot face asta.

Prin ultima OUG adoptată, Guvernul a decis să prelungească termenul până la care românii pot solicita amânarea ratelor la bănci, până la 15 iunie 2020.

„Va fi prelungită până la data de 15 iunie 2020 posibilitatea de eliberare a solicitărilor pentru amânarea ratelor. Până la data de 15 iunie 2020 instituţiile de credit vor evalua aceste cereri de suspendare a acestor rate”, a anunţat vicepremierul Raluca Turcan.

Și ministrul Finanţelor Florin Cîţu a susținut această inițiativă pe pagina sa de Facebook unde a anunţat că 126.493 de persoane fizice şi juridice au beneficiat deja de suspendarea cu până la 9 luni a rambursării ratelor, dobânzilor şi comisioanelor.

„126 493 de persoane fizice și juridice au beneficiat deja de suspendarea cu până la 9 luni a rambursării ratelor, dobânzilor şi comisioanelor.

Am DECIS astăzi să prelungim perioada de solicitare a suspendării până la 15 iunie 2020.

În timp ce psd-ul amenință cu moțiune de cenzură și aruncarea României în haos, noi facem lucruri fantastice pentru români!”, a scris Cîțu pe Facebook.


Astăzi, 14 mai, era ultima zi în care românii mai puteau depune cererile de suspendare a ratelor la bănci în temeiul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 37 din 2020, care oferă posibilitatea amânării plăţilor până la finele anului.