Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi restricții în Capitală. „Va fi mai rău decât a fost. Capitala se va închide”
Noi restricții în Capitală. „Va fi mai rău decât a fost. Capitala se va închide”

Noi restricții în Capitală. „Va fi mai rău decât a fost. Capitala se va închide”

Ședință de urgență la Prefectura Capitalei. Vineri, de la ora 11.00, se discută scenariul instituirii carantinei în București. Se vorbește despre varinata care ar putea fi discutată, aceea de instituire a carantinei în Capitală începând de duminică noapte.

Noi restricții în Capitală. Mai multe localități din apropierea Capitalei sunt deja în carantina. Astfel, în județul Ilfov sunt până în prezent carantinate localitățile Bragadiru, Chiajna, Cornetu, Dobroești, Clinceni, Otopeni, Berceni și Brănești.

Rata de infectare la nivelul Bucureștiului a ajuns la 4,57 cazuri la mia de locuitori.

De la măsurile de conștientizare la carantină

Noul prefect al Capitalei, Alin Stoica, a declarat că dacă în a doua parte a săptămânii se păstrează trendul crescător de cazuri de coronavirus în București va fi o ședință pentru a vedea dacă se impun măsuri în anticiparea carantinării.

Stoica, spunea că autoritățile iau în calcul instituirea unor măsuri de conștientizare, în condițiile creșterii numărului cazurilor de infectare cu coronavirus în București.

„Nivelul următor este la 6 la mie, până la momentul respectiv nu avem ce să discutăm ca măsuri suplimentare. (…) Nu luăm acum în discuție măsuri mai stricte, ci doar măsuri de conștientizare, prin care populația să fie încurajată să respecte regulile. Conform legii, nivelul următor este la 6 la mie, până la momentul respectiv nu avem ce să discutăm ca măsuri suplimentare. Trebuie să facem  totul ca aceste măsuri care sunt acum în vigoare să fie respectate de toată lumea”, a declarat Alin Stoica.

Medicul Emilian Imbri este sigur că „Bucureștiul se va închide”

Noi restricții în Capitală. Medicul Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, spunea recent că în mod sigur „Bucureștiul se va închide”.

„Va fi din ce în ce mai rău. Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienți mai mulți și cu simptomatologie mai gravă. Situația nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor. Nu mai e timp de șovăială”, declara Emilian Imbri, scrie Gândul.