Evenimentul Zilei > Sport > București, fără Euro 2020, din cauza pandemiei. Avertisment lansat de ministrul Tineretului și Sportului
București, fără Euro 2020, din cauza pandemiei. Avertisment lansat de ministrul Tineretului și Sportului

București, fără Euro 2020, din cauza pandemiei. Avertisment lansat de ministrul Tineretului și Sportului

Fără Euro 2020 la București, un scenariu despre care a vorbit conducătorul de la Ministerul Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

România, reprezentată de București, ar putea să piardă dreptul de-a organiza meciuri de la Euro 2020. Competiția a fost amânată anul trecut și și va desfășura în această vară. În București ar trebui să se joace patru partide – trei din faza grupelor și una din optimile de finală. Însă, situația complicată creată de pandemie a schimbat planurile. Capitala noastră ar putea să piardă dreptul de organizare. În cazul în care autoritățile nu pot asigura prezența spectatorilor la jocurile de pe „Arena Națională”.

București rămâne fără Euro 2020, dacă nu poate asigura prezența spectatorilor pe „Arena Națională”

Informația a fost confirmată, joi, și de Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului. Cel care a discutat pe această temă cu premierul Florin Cîțu. „Este o asumare pe Euro 2020 ca să avem, spectatori la meciuri. Am vorbit ieri cu domnul Florin Câțu (n.r. – premierul României) să se dea o Hotărâre de Guvern special pe acest turneu final, pentru a rezolva problema cu fanii.

Trebuie să ne asumăm că vom avea un procent de 20-25% de spectatori la meciuri, indiferent de evoluția pandemiei. Altfel, riscăm să ne scoată din lista orașelor gazdă și va fi un dezastru pentru noi”. A declarat Eduard Novak pentru Digi Sport.

Capitala va fi scoasă de pe lista orașelor gazdă ale Euro 2020

„Lucrăm pe acest cadru și cu testele PCR. Nu vrem să creăm probleme înainte de Euro 2020. E clar că o să avem nevoie, totuși, de câteva meciuri-teste, meciuri pilot, și o să vedem dacă se va decide și dacă sunt cluburi care să-și asume să rezolve aceste standarde”. A mai afirmat ministrul Tineretului și Sportului. Oficialul de la MTS a avertizat că se poate ajunge într-o situație nedorită.

„Dacă nu vom reuși să punem la cale un plan, și nu vom avea spectatori la meciuri, atunci Bucureștiul va fi scos de pe lista orașelor gazdă ale Euro 2020.”

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.