Noi probleme tehnice pentru Boeing. Echipajul unei aeronave a trecut prin momente de groază

Noi probleme tehnice pentru Boeing. Echipajul unei aeronave a trecut prin momente de groază Boeing 737. Sursa foto: Boeing

A fost panică la bordului unei aeronave Boeing, după ce parbrizul s-a fisurat la peste 12.000 de metri altitudine.

Avionul zbura pe ruta Heathrow-San Francisco, însă la trei ore de la decolare a fost nevoit să revină în Marea Britanie din cauza problemelor tehnice.

Momente de panică la bordul unei aeronave Boeing

Fisura apărută în parbriz a șocat întreg echipajul aeronavei și a fost nevoie de intervenția promptă a piloților, având în vedere depresurizarea cabinei.

Îngrijorarea a fost amplificată și pentru că zborul era unul transatlantic, iar temperatura externă era de -50 de grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce s-au întors în Marea Britanie, compania care opera zborul cu aeronava Boeing le-a cerut scuze tuturor pasagerilor.

Pasagerilor li s-a asigurat cazare la întoarcerea în Londra și au zburat spre San Francisco a doua zi.

Piloți.

Piloți. Sursa Foto: Dreamstime.com

Specialiștii exclud ipoteza că avionul ar fi lovit o pasăre care să fi provocat crăparea parbrizului, potrivit Mediafax.

Sute de șuruburi ale aeronavelor companiei, strânse incorect

De altfel, Boeing se confruntă și cu alte probleme de natură tehnică. Problema, descoperită recent, constă în „înșurubarea” incorectă a peste 900 de elemente de fixare per avion, care nu au fost încă livrate, la o fabrică Boeing.

Aceste elemente sunt distribuite uniform între ambele părți ale mijlocului corpului avionului, conform declarațiilor oficiale.

Mai târziu, compania a declarat că își dedică resursele necesare pentru a se asigura că toate avioanele respectă standardele înainte de livrare.

Pasageri

Pasageri. Sursa foto: Dreamstime.com

„Echipa noastră 787 verifică elementele de fixare din zona laterală a caroseriei a unor avioane 787 Dreamliner nelivrate pentru a se asigura că respectă specificațiile noastre de inginerie. Flota în serviciu poate continua să funcționeze în siguranță”, a spus un purtător de cuvânt al Boeing pentru Reuters.

Producătorul american de avioane a fost investigat de autorități și clienți după un incident din 5 ianuarie, când un avion 737 MAX mai mic, operat de Alaska Airlines, a trebuit să aterizeze de urgență din cauza unei explozii în fuzelaj, în timpul zborului.