Noi probleme cu avioanele Boeing

Noi probleme cu avioanele Boeing Ryanair introduce noi taxe pentru călători. Sursa foto: Arhiva EVZ

Mai multe incidente în care au fost implicate aeronave Boeing 737 Max au făcut ca pasagerii și companiile aeriene să-și piardă încrederea în fiabilitatea, calitatea și siguranța avioanelor produse de renumita firmă americană.

Ne lovim deseori de probleme la avioanele Boeing

O declarație a lui Michael O’Leary directorul executiv al Ryanair, companie care operează peste 500 de avioane Boeing, a atras în mod special atenția.

În cadrul unui interviu acordat CNN, Michael O’Leary, a declarat că angajații companiei sale care se ocupă de preluarea aeronavelor Boeing au găsit în mod repetat defecte la avioane nou-nouțe. Deși nu era vorba de „nimic major”, ci mai degrabă de situații cum ar fi mânere lipsă la scaune, neacordarea de atenție la astfel de detalii, arată o scădere a standardelor de calitate ale constructorului american de avioane.

În alte cazuri, angajații Ryanair au descoperit scule uitate în aeronavele recepționate.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Acest lucru arată o lipsă de atenție la detalii și o lipsă de calitate”, explica O’Leary.

Ryanair, cel mai mare operator al modelului 737Max200

Avioanele Boeing achiziționate de Ryanair sunt verificate în cadrul unui proces de 48 de ore, la sediul central al firmei, din Dublin. Ryanair și filialele sale operează în prezent aproape exclusiv aeronave Boeing 737. Ryanair este, la ora actuală, cel mai mare operator al modelului 737 Max 200. Din cele aproape 600 de aeronave ale grupului, doar 27 sunt Airbus A320 și aceasta, datorită achiziționării de către firma aeriană low-cost a operatorului aerian austriac Lauda Europe, care deținea doar astfel de aeronave.

Probleme la termenele de livrare ale avioanelor Boeing

De asemenea, Ryanair a comandat câteva sute de aeronave Boeing 737 Max și cum acestea vor fi livrate de firma constructoare cu întârziere, va exista o creștere a prețului biletelor, declara directorul executiv, Michael O’Leary.