Pasagerii, revoltați de costurile ascunse introduse de Ryanair

Pasagerii, revoltați de costurile ascunse introduse de Ryanair Ryanair introduce noi taxe pentru călători. Sursa foto: Arhiva EVZ

Începând din această săptămână, pasagerii companiei low-cost Ryanair s-au confruntat cu introducerea unor taxe neanunțate, ceea ce a generat o reacție puternică de nemulțumire în rândul lor.

Ryanair percepe deja taxe pentru servicii adiționale, precum bagajul de cală și rezervarea locului în avans.

Recent, s-a constatat că compania impune o taxă suplimentară pentru obținerea biletului de îmbarcare digital, o mișcare care nu va face altceva decât să deterioreze și mai mult reputația companiei.

Aceasta este deja caracterizată ca fiind cea mai nepopulară alegere din cauza practicii sale de taxare ascunsă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ryanair adaugă o nouă taxă pentru pasageri

Călătorii au distribuit imagini capturate de pe platforma X (anterior cunoscută sub numele de Twitter), preluate din aplicația companiei aeriene.

Aceste capturi de ecran arată că pasagerilor li se solicită să aleagă un loc în avans la un tarif situat între 8 și 21 de lire sterline, dacă doresc să descarce biletul de îmbarcare în format digital.

Persoanele care refuză să achite costul menționat susțin că au fost obligate să aștepte la aeroport pentru a primi o carte de îmbarcare tipărită în loc.

Angajații de la aeroport au menționat că această modificare, introdusă în ultimele zile, a generat nemulțumire semnificativă în rândul clienților.

Revoltă în rândul celor care călătoresc cu compania low-cost

Deci, Ryanair, obligi călătorii care nu doresc să rezerve un loc, să aștepte la ghișeu ca să li se printeze cartea de îmbarcare.

Asta e grozav pentru mediu și încă o lovitură ieftină la adresa pasagerilor pentru a plăti mai mult pentru a călători. Un nou minim pentru Ryanair. Absolut dezonorant”, a scris un pasager nemulțumit.

Articolul vestimentar pe care să nu îl porți în avion

Pasageri Ryanair. Sursa foto: arhiva EVZ

Pe lângă aceasta, Ryanair impune deja o taxă pasagerilor pentru check-in. Suma poate ajunge până la 55 de lire sterline per persoană, în cazul în care formalitățile de îmbarcare nu sunt efectuate online.

Nu toți călătorii Ryanair au fost afectați de schimbări

Cu toate acestea, unii călători au raportat că au reușit să obțină cartea de îmbarcare digitală fără a face o rezervare pentru un loc specific. S-a sugerat astfel că noile taxe nu au fost aplicate în toate cazurile, scrie Metro.

„Pasagerii au posibilitatea de a alege un loc pentru o taxă mică sau să li se aloce un loc gratuit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ryanair.