Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi detalii despre incendiul din Prahova care a ars peste 8 ore. „Mână criminală”
Noi detalii despre incendiul din Prahova care a ars peste 8 ore. „Mână criminală”

Noi detalii despre incendiul din Prahova care a ars peste 8 ore. „Mână criminală”

Un puternic incendiu a izbucnit, miercuri dimineaţă, într-o hală de depozitare ce aparţine unei societăţi de incinerare a deşeurilor periculoase din comuna Brazi, judeţul Prahova. Zeci de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul care a cuprins întreaga hală.

Flăcările s-au manifestat iniţial pe circa 400 de metri pătraţi, dar ulterior s-au extins, afectând 4.000 mp.  În prezent 53 de pompieri acţionează la faţa locului pentru lichidarea incendiului.

Reprezentanţii companiei Eco Burn susţin că focul ar fi fost provocat de „o mână criminală”, indicând un angajat care ar fi ameninţat că se sinucide. Întrucât în curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, se ia în calcul ipoteza că în interiorul halei este surprinsă o persoană, însă pompierii nu pot intra, pentru că plafonul construcţiei s-a prăbuşit, iar clădirea nu prezintă siguranţă. În urma incendiului au rezultat degajări mari de fum, cetăţenii din zonă primind mesaj de tip RO-ALERT.

Incendiu major produs la SC Eco Burn SRL cu degajări masive de fum. Evitaţi zona. Eliberaţi căile rutiere pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Menţineţi ferestrele locuinţelor închise. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi de autoprotecţie”, este mesajul RO-ALERT trimis de ISU Prahova.

Declarația paznicului societății face lumină

„Din declaraţiile paznicului Parcului industrial Brazi, un angajat al societăţii Eco Burn a intrat în incinta parcului minţind că îşi lasă bicicleta şi pleacă în cursă cu un şofer. În scurt timp a izbucnit incendiul şi paznicul a telefonat la ISU anunţând incidentul. Menţionăm că angajatul (…) a pătruns în mod ilegal în incinta Parcului industrial Brazi şi a societăţii Eco Burn, în afara orelor de program şi fără acordul societăţii. La faţa locului a lăsat o bicicletă în scopul inducerii ideii de sinucidere, fapt confirmat şi din declaraţiile tatălui său care a precizat organelor abilitate că a fost informat de S. C. că se va sinucide”, se arată într-un comunicat emis de Eco Burn, citat de Agerpres.

Conform documentului, acesta este al treilea incendiu „produs de mâini criminale” cu care societatea se confruntă.

„De asemenea, mai precizăm că Eco Burn îşi va relua activitatea în pofida acestor incidente rău voitoare, aflându-se în procedura de revizuire”, menţionează comunicatul citat.