Evenimentul Zilei > Social > Noi autobuze Euro 6, recepționate la Constanța
Noi autobuze Euro 6, recepționate la Constanța

Noi autobuze Euro 6, recepționate la Constanța

Regia de Transport în Comun Constanța introduce în circulație al treilea lot de autobuze Isuzu, numărul lor ajungând astfel la 60 din cele 104 care vor fi achiziționate până în această vară. Autobuzele sunt cumpărate de la compania Isuzu din Turcia în urma unui contract de credit în valoare de 100 milioane de lei încheiat între municipalitate și Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Primele autobuze au fost puse în circulație la începutul lunii ianuarie. Au o capacitate maximă de 94 de persoane cu 25 de scaune. Au o lungime de 12 metri, lățime de 2,5. Prezintă acces facil prin sistemul cu podea coborâtă, rampe pentru persoane cu dizabilități, sisteme de climatizare și dispersie odorizant, opt camere de luat vederi, sistem audio-video pentru  informarea pasagerilor, sistem pentru încărcarea mobilelor, wi-fi.

Fiecare autobuz aflat în circulație este păzit de un polițist local pentru a preveni tulburarea ordinii publice. Au fost și tentative de vandalism care au putut fi depistate și sancționate datorită imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din interior. În același mod, un tânăr care a furat portofelul unei pasagere a fost prins și deferit polițiștilor. În parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și cu Administrația Fondului pentru Mediu primăria Constanța a aplicat și pentru achiziția a 68 de autobuze electrice, “care vor îmbina performanța cu protecția integrală a mediului înconjurător”.