Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicușor Dan se întoarce împotriva „copilului” pe care l-a creat. Incompatibilitate clară
Nicușor Dan se întoarce împotriva „copilului” pe care l-a creat. Incompatibilitate clară

Nicușor Dan se întoarce împotriva „copilului” pe care l-a creat. Incompatibilitate clară

Decizia a venit după instalarea în funcția de primar general.

Noul primar general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a luat o decizie importantă. Pentru că a devenit edil, în urma alegerilor de la data de 27 septembrie, politicianul a decis să demisioneze din Asociația „Salvați Bucureștiul”. Entitate care, în acest moment are 15 procese cu Primăria Capitalei. Toate au ca obiect legalitatea unor autorizații emise. Era evident că după preluarea noii funcții, exista o stare de incompatibilitate pentru Nicușor Dan.

„Sunt membru fondator al Asociației Salvați Bucureștiul. Această asociație, de la începutul ei până în acest moment, are 400 de procese cu totul, multe dintre ele s-au finalizat. Din acest moment, așa, la ochi, estimez că Asociația are undeva la 50 de procese deschise, dintre care vreo 15 cu Primăria Capitalei.

O să ies din situația de incompatibilitate și n-o să mai fiu membru al Asociației Salvați Bucureștiul înainte de a fi numit primar general, deci n-o să fiu în situația în care o să fiu și primar, și membru al Asociației Salvați Bucureștiul”, a spus primarul la Digi 24.

În ce fel se poziționează acum

„În ceea ce privește aceste procese, e foarte simplu: judecătorii sunt deja învestiți cu ele. În esență, fiecare dintre ele se referă la legalitatea unui act emis de Primăria Capitalei sau de primăriile de sector și judecătorul va decide dacă ce spunea Asociația, în care eram și eu în acel moment, sau ce spunea Primăria, în care nu eram la acel moment, cine are dreptate.

N-o să vin acum, dacă Primăria Capitalei a dat, vă dau exemplul cel mai simplu, a dat o autorizație pentru un imobil de 9 etaje pe str. Vasile Lascăr, zonă istorică în care toate clădirile au trei etaje, și eu ca membru al Asociației Salvați Bucureștiul am spus că acea autorizație este nelegală, n-o să vin acum ca primar să pun că e legală! Sunt, totuși, aceeași persoană, cu aceeași conștiință, cu aceeași judecată”, a mai spus Nicușor Dan.