Daniel Rășică, șef la Poliția Locală, demis de Nicușor Dan

Daniel Rășică, șef la Poliția Locală, demis de Nicușor Dan Sursa foto: Facebook

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a luat o decizie radicală, joi, și l-a demis din funcție pe Daniel Răşică, șeful Poliției Locale din București.

Nicușor Dan a semnat joi dispoziţia prin care l-a demis pe Daniel Răşică din funcţia de şef al Poliţiei Locale Bucureşti, potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei.

Nemulțumirea edilului față de performanța lui Rășică era evidentă de ceva timp. Mai mult decât atât, se pare că apropierea acestuia față de PSD și modul în care a gestionat atribuțiile instituției au fost principalele motive ale demiterii.

Nicușor Dan l-a demis pe șeful Poliției Locale din București

Nicușor Dan a hotărât să înlocuiască conducerea Poliției Locale ca urmare a incompetenței instituției în gestionarea situației din Parcul IOR. Acolo, o bucată de teren retrocedată a fost defrișată masiv. Și, în aceeași zonă, s-au înregistrat mai multe incendii repetate de vegetație, arată sursele digi24.

Ne puteți urmări și pe Google News

În septembrie 2020, Nicuşor Dan, care era atunci candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei, a dezvăluit rețeaua de influență de la Primăria Capitalei. Pe aceasta o considera manipulată de gruparea Pandele-Firea. El a adus în discuție nepotismul și cumetria care păreau să guverneze Bucureştiul.

Ce îi reproșează Nicușor Dan

Nicușor Dan afirma că acești indivizi sunt fie apropiați de încredere ai cuplului Pandele-Firea, fie membri ai familiei sau parteneri de afaceri. Sau chiar cunoscuți din vecinătate, relații de sânge sau colaboratori în afaceri.

Printre persoanele la care se făcea aluzie se numărau Speranţa Cliseru, care deținea funcția de prefect al Capitalei în timpul protestelor din 10 august 2018.

Dar și Mihai Daniel Răşică, transferat direct din Poliţia Locală Voluntari. Era vorba și despre Vica Nela Vrânceanu, sora mai mare a Gabrielei Firea și director executiv în Primăria Voluntari.

Politia locala

Politia Locală. Sursa foto: politia locala bucuresti / facebook

Rășică e finul lui Florentin Pandele

În 2018, ziuanews.ro scria despre legătura dintre primarul din Voluntari și cel care a ajuns șef al Poliției Locale din București.

Mihai Daniel Rășică este finul lui Pandele. De asemenea, tatăl său, Mihai Rășică, a fost coleg cu Pandele și a lucrat ca fost consilier diplomatic la Ambasada României din Cipru.

Tatăl fostului șef al Poliției Locale din București a fost, de asemenea, implicat în dosarul flotei împreună cu Traian Băsescu.

Daniel Rășică a ocupat poziții precum șef al poliției locale Voluntari și prefect al Ilfovului. L-a înlocuit pe Speranța Cliseru în 2014, la propunerea lui Gabriel Oprea. Pe atunci Oprea era ministru al MAI la acea vreme.

A servit, de asemenea, ca „atașat” la Consulatul General din Rostov, Rusia. Dar și la ambasada din Tashkent, Uzbekistan. De aici și-a luat soția uzbekă, cu un tată rus și o mamă ucraineană.