Nicolae Ciucă, discurs despre democrație și valori la Târgu Mureș. PNL și-a lansat candidații la locale

Nicolae Ciucă, discurs despre democrație și valori la Târgu Mureș. PNL și-a lansat candidații la locale Nicolae Ciucă, Sursa foto: EVZ

Vineri, 17 mai, sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș a găzduit evenimentul de lansare a candidaților PNL Mureș. La eveniment a participat și Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, prezent la Târgu Mureș pentru lansarea candidaților la alegerile locale din 9 iunie

La evenimentul de lansare a candidaturile din Târgu Mureș a fost prezent și Nicolae Ciucă. Acesta a fost însoțit de Lucian Bode – secretarul general al PNL, Daniel Buda – europarlamentar PNL și Emil Boc – primarul municipiului Cluj-Napoca.

Președintele PNL a susținut un discurs despre democrație și valori:

„Am trecut prin momente complicate, prin crize succesive, suprapuse, care au căpătat și anvergură. Vedem ce se întâmplă în lume, dar cel mai teamă, după cum puteți vedea, ne e teamă că se șubrezește democrația. Păi să le apărăm! Să le apărăm, păstrându-ne linia doctrinară, păstrându-ne linia ideologică și vorbind despre ceea ce credem noi că reprezentăm din punct de vedere al setului de valori cu care ne identificăm și setului de valori pe care le promovăm”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nicolae Ciucă

Dezvoltarea economică a României din ultimul sfert de secol

Nicolae Ciucă a lăudat creșterea economică a României din ultimul sfert de secol:

„Din toate datele statistice, nu ale noastre, ci ale instituțiilor de evaluare și din Europa, și din America. Vorbim și de Eurostat, și de Banca Mondială, și de Universitatea Harvard. Dau România ca fiind țara care a avut cea mai dinamică creștere economică, 800%, dau România ca fiind a doua cea mai mare putere economică din estul Europei.

Nu o spunem noi, o spun alții. Dau România ca având o creștere a Produsului Intern Brut pe cap de locuitor raportat la paritatea puterii de cumpărare, de la puțin peste 40% în 2007, la 78% la sfârșitul anului trecut, în 2023. Este o perspectivă de atingere a 90% în anul 2030”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Ciuca

Alegeri 9 iunie. MAE a publicat un ghid pentru românii care vor vota în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) au realizat Ghidul alegătorului român la secțiile de votare organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024.

Acesta include, printre altele, informaţii privind categoriile de persoane care pot vota la aceste secţii. Conține, de asemenea, actele de identitate pe baza cărora românii își pot exercita dreptul de vot.

Ghidul este publicat pe pagina de internet a ministerului.