Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Ciucă anunță o decizie care va declanșa iureșul în Coaliție. Ce miniștri vor fi puși pe liber
Nicolae Ciucă anunță o decizie care va declanșa iureșul în Coaliție. Ce miniștri vor fi puși pe liber

Nicolae Ciucă anunță o decizie care va declanșa iureșul în Coaliție. Ce miniștri vor fi puși pe liber

Nicolae Ciucă a definitivat lista cu miniștrii care urmează să fie remaniați. Sunt nume grele din Executiv și rămâne de văzut cum vor primi veștile cei de la PSD și UDMR, dacă zvonurile venite pe surse se vor confirma.

Se pregătește o remaniere masivă în Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă. Șeful Executivului are pe masă lista miniștrilor care vor fi schimbați, iar decizia va fi anunțată, public, în zilele următoare, conform Antena 3.

Ce mișcare va face premierul Nicolae Ciucă în privința remanierii Guvernului

Teoretic, Nicolae Ciucă ar mai avea la dispoziție 4-5 zile pentru a definitiva „lista neagră”, dar, după cum menționează sursa citată, anunțul a fost făcut deja în ședința liberalilor, ce a avut loc, luni. Prim-ministrul le-a transmis colegilor din partid că lista este gata. Se pare că există nemulțumiri cu privire la ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, din partea celor de la PSD. Și asta pentru că s-au îndeplinit doar cinci jaloane și ținte din PNRR din cele 27, care ar fi trebuit să fie gata până la sfârșitul acestui trimestru.

De asemenea, cei de la PNL îl vor plecat din Guvern pe șeful Finanțelor, Adrian Câciu. Există foarte mari nemulțumiri provocate de situația disperată în care au ajuns românii. În acest context social extrem de tensionat, liberalii îi văd ca principali vinovați pe cei de la PSD, dar și pe omul de la Finanțe.

Și Cseke Attila, de la UDMR este vizat de marea schimbare

Pe de altă parte, Cseke Attila de la UDMR, se află și el în pericol odată cu această remaniere. Marea nemulțumire vizează modul în care sunt împărțiți banii de la Ministerul Dezvoltării către primarii din țară. Aici este un punct în care cei de la PNL și PSD sunt de acord, deoarece niciuna dintre părți nu îl mai dorește pe acesta în fruntea Ministerului Dezvoltării.

Premierul Nicolae Ciucă l-ar putea schimba din funcție și pe ministrul Apărării, Vasile Dâncu, pentru că, în ceea ce-l privește pe demintar, sunt nemulțumiri ce ar fi venit chiar din partea președintelui Klaus Iohannis. Acesta s-a exprimat public și a spus că Vasile Dâncu a exagerat când a declarat public că Marea Neagră este blocată din cauza minelor.