Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Ciucă a publicat cifrele execuției bugetare. Venituri cu peste 20% mai mari față de anul trecut
Nicolae Ciucă a publicat cifrele execuției bugetare. Venituri cu peste 20% mai mari față de anul trecut

Nicolae Ciucă a publicat cifrele execuției bugetare. Venituri cu peste 20% mai mari față de anul trecut

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a publicat cifrele execuției bugetare pentru primele opt luni ale anului. Șeful Guvernului a arătat faptul că veniturile bugetului general consolidat sunt mai mari cu 22% față de perioada similară a anului trecut.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a făcut o postare pe pagina sa personală de Facebook prin intermediul căreia a dorit să arate că bugetul României este mai mare față de anul trecut. Mai mult decât atât, liderul coaliției de guvernare a subliniat că Executivul a luat măsurile corecte și responsabile, fapt arătat de cifrele din execuția bugetară pe primele opt luni ale anului 2022.

În acest context, Ciucă a explicat că veniturile bugetului general consolidat au crescut cu 22% față de aceeași perioadă a anului trecut. În plus, prim-ministrul a mai adăugat că investițiile sunt în creștere cu 9,6%. Totodată, deficitul bugetar pe primele opt luni este în scădere cu peste șase miliarde de lei.

„Ieri, Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit pozitiv prognoza de creștere economică pentru România din acest an, la 4,8%. Obiectivul nostru constant este ca toate aceste cifre să se reflecte în creșterea nivelului de trai și în modernizarea domeniilor esențiale, pentru o Românie mai dezvoltată, mai prosperă”, a încheiat Nicolae Ciucă postarea sa.

Creșterea salariilor și a pensiilor depinde de execuția bugetară

Majorarea pensiilor și a salariilor ar putea veni mai devreme dacă execuția bugetară va permite acest lucru. Astfel, este vorba despre o creștere în luna noiembrie și alta în luna ianuarie. Totuși, toate aceste aspecte se vor clarifica după ce vor fi oferite date clare cu privire la execuția bugetară și ce se poate economisi din anumite sectoare. Totuși, până nu va apărea proiectul de buget, prim-ministrul nu a dorit să vorbească despre aceste creșteri.

În urmă cu două săptămâni, șeful Executivului a declarat că există toate premisele ca România să încheie acest an pe creștere economică. Așadar, construcția bugetului pe anul viitor ar putea permite Guvernului să continue implementarea politicilor publice pe care şi le-a asumat. De asemenea, atât Nicolae Ciucă, cât și Marcel Ciolacu au precizat că în acest an, proiectul de buget va apărea cu o lună mai devreme în comparație cu anii trecuți.