Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Ciucă promite identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor și a pensiilor începând cu anul viitor. „O să venim cu proiectul de buget în luna octombrie”
Nicolae Ciucă promite identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor și a pensiilor începând cu anul viitor. „O să venim cu proiectul de buget în luna octombrie”

Nicolae Ciucă promite identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor și a pensiilor începând cu anul viitor. „O să venim cu proiectul de buget în luna octombrie”

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 21 septembrie, că Ministerul Finanțelor urmează să prezinte până pe 20 octombrie proiectul de buget pentru anul viitor. Așadar, acesta va putea fi supus dezbaterii parlamentare în luna noiembrie.

Prim-ministrul României a oferit mai multe informații despre situația proiectului de buget pentru anul viitor. Nicolae Ciucă alături de Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat de mai multe ori în ultima perioadă că se dorește ca proiectul de buget să fie realizat mai devreme comparativ cu anii trecuți. De asemenea, liderul Guvernului a vorbit și despre programele de investiții.

Așadar, Ciucă a asigurat că bugetul va fi gata luna viitoare. „Am discutat și ne-am asumat să venim cu proiectul de buget în luna octombrie, proiect de buget prin care vom asigura continuitatea programelor de investiții. De asemenea, vom asigura implementarea programelor din PNRR.”.

Mai mult decât atât, liderul coaliției de guvernare a mai oferit și o date exacte pentru proiectul de buget. Astfel, Ministerul Finanțelor, în coordonare cu ordonatorii principali de credite, vor avea gata proiectul, nu mai târziu de 20 octombrie. În urma acestui lucru, Guvernul va  putea adopta până pe 27 octombrie bugetul. Ulterior, în luna noiembrie actul va intra la analiză și vot în Parlament.

Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor

În ceea ce privește majorarea pensiilor și salariilor românilor, Nicolae Ciucă a precizat că dacă Executivul va reuși să țină sub control atât deficitul bugetar, cât și inflația, vor fi găsite resurse bugetare pentru aceste creșteri. „Ne vom asigura de asemenea că vom fi în măsură să gestionăm deficitul bugetar și inflația. Concomitent cu identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor și a pensiilor începând cu anul viitor. Totodată, asigurând măsurile necesare pentru protejarea populației vulnerabile.”, a spus liderul coaliției de guvernare în debutul ședinței de astăzi, 21 septembrie.

De asemenea, și președintele României, Klaus Iohannis a fost chestionat despre creșterea salariilor și a pensiilor. În acest context, șeful statului „este corect, este rezonabil și este așteptat ca acestea să crească.”. În plus, Iohannis consideră că populația nu trebuie să plătească pentru crizele cu care se confruntă întreaga lumea. Astfel, Guvernul este nevoit să identifice soluții.”, informează Digi24.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: