Evenimentul Zilei > Monden > Nici nu vă puteţi imagina cum a fost gătit un pui. Fără foc, fără apă. VIDEO
Nici nu vă puteţi imagina cum a fost gătit un pui. Fără foc, fără apă. VIDEO

Nici nu vă puteţi imagina cum a fost gătit un pui. Fără foc, fără apă. VIDEO

Un tânăr a reuşit să gătească un pui într-un mod incredibil. Nimeni nu s-ar fi gândit că este posibil aşa ceva. Experimentul său a dat rezultate, după cum veţi vedea în imaginile de mai jos.

Tânărul a postat pe YouTube experimentul său arătând urmăritorilor săi că se poate găti un pui doar lovindu-l. Aşadar, Louis Weisz a gătit puiul  după ce l-a lovit de 135.000 de ori timp de 8 ore într-un experiment științific extrem de ciudat.

Mulţi dintre noi am gătit pui făcut la grătar, în tigaie sau la cuptor, dar un singur om a transformat această practică standard într-un experiment științific care a demonstrat că un pui se poate găti şi altfel.

Curiosul YouTuber Louis Weisz a vrut să vadă dacă poate găti un pui lovindu-l în mod repetat, iar ciudatul videoclip are acum milioane de vizualizări şi sute de comentarii.

Este incredibil cum a gătit un pui! Fără foc, fără apă şi totuşi l-a gătit

Weisz și-a folosit videoclipul educațional de pe YouTube pentru a dovedi că este posibil să gătești carne folosind doar căldura generată de a plesni ceva în mod repetat.

I-a trebuit aproximativ două luni să testeze teoria și a trebuit să creeze o artă specială care să-i poată bate puiul destul de repede.

De asemenea, și-a testat metoda pe o bucată de friptură și a reușit să gătească carnea suficient de bine încât să poată fi mâncată.

Totuși, el a reuşit prin acest experiment să realizăm cât suntem de norocoși să avem cuptoare care să gătească pentru noi.

Mașina lui Weisz a trebuit să plesnească carnea suficient de repede pentru a crea energie termică fără a distruge puiul și a-l face necomestibil. În termeni fizici, mișcarea repetată de palmă a transformat energia cinetică în energie termică și acest lucru a fost suficient pentru a găti puiul. În cele din urmă, YouTuber a folosit 135.000 de palme peste opt ore pentru a găti şi 7.500 de wați.

Este de aproximativ două sau trei ori mai multă energie decât ar folosi cuptorul dvs. pentru o muncă similară de a găti un pui.

Probabil că este mai bine să nu încercați acest experiment acasă. Inspirația lui Weisz ar fi putut proveni dintr-un post publicat în 2019 pe platforma Reddit care a pus întrebarea dacă se poate găti carnea în acest mod neobișnuit, relatează The Sun.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.