Un bărbat din județul Giurgiu, care fusese depistat pozitiv cu coronavirus, și care a refuzat să fie internat în spital, fiind obligat să stea în izolare la domiciliu, a fost găsit de jandarmi în timp ce petrecea la munte. Turistul se afla la Cota 1000, la Sinaia, acolo unde încinsese un grătar împreună cu alte două familii, au anunțat reprezentanții IJJ Prahova.

Potrivit sursei citate, sâmbătă şi duminică, zeci de jandarmi din cadrul IJJ Prahova au acţionat pentru păstrarea măsurilor de siguranţă şi distanţare socială stabilite de autorităţi în zonele aglomerate din municipiul Ploieşti, Oborul şi Halele Centrale şi zonele turistice şi de agrement de pe Valea Prahovei, Valea Doftanei, Valea Teleajănului şi zona montană Cheia si Platoul Bucegi.

„Jandarmii prahoveni au fost alături de cetăţenii care au ascultat, respectat şi înţeles recomandările fără a avea nemulţumiri, iar unde s-a impus s-au luat măsurile legale de sancţionare. Totuşi, în data de 2 august, numitul M.M.M. din judeţul Giurgiu, turist aflat la cota 1000 Sinaia, unde desfăşura activităţi de picnic cu alte doua familii într-o zonă care nu era special amenajată, a fost depistat, în urma verificărilor, că figura testat pozitiv COVID-19, cu refuzul internării în unitate spitalicească, având măsura izolării la domiciliu în judeţul Giurgiu”, au spus oficialii Jandarmeriei, care au mai precizat că:

„S-a impus informarea autorităţilor competente şi întocmirea procesului verbal de sesizare privind săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor epidemiologice.”

În București, în acest weekend, polițiștii au efectuat mai multe controale la terase, cluburi și restaurante. Conform comunicatului înaintat de oamenii legii, au fost aplicate 10 amenzi în valoare totală de 27.500 de lei pentru abaterea de la normele impuse în domeniul sănătății, de la normele sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Alte amenzi s-au dat pentru încălcarea unor norme de prevenirea și stingerea incendiilor, se mai specifică în comunicatul oamenilor legii.