Donald Trump este țintuit la pat, după ce a contractat coronavirus și se află internat într-un spital militar din Washington, acolo unde primește îngrijiri din partea medicilor.

Conform ultimului anunț făcut de oficiali, starea de sănătate a președintelui Statelor Unite ale Americii este din ce în ce mai bună. Liderul de la Casa Albă este supus unui tratament cu steroizi, și asta pentru că, în urmă cu o zi, nivelul de oxigen din organismul său a fost în scădere.

A fost cea de-a doua scădere de când Trump a fost confirmat cu coronavirus, dar medicii au anunțat că politicianul va fi externat luni.

Echipa medicală a lui Donald Trump a oferit mai multe informaţii legate de starea de sănătate a preşedintelui, spunând că acesta a primit vineri oxigen suplimentar timp de aproximativ o oră ca urmare a înregistrării unei scăderi a nivelului de oxigen.

Care este starea de sănătate a președintelui SUA

Mai târziu în cursul aceleiaşi zi, Donald Trump a fost transportat de la Casa Albă la centrul medical Walter Reed din Bethesda, în apropiere de Washington. Preşedintele nu mai suferă de febră de vineri dimineaţa, au declarat membrii echipei medicale. Nivelul de saturaţie al oxigenul preşedintelui a scăzut la 93% sâmbătă, ceea ce a determinat echipa medicală să-i administreze pacientului corticosteroidul Dexametazonă.

Pe lângă Dexametazonă, preşedintele Trump a primit un cocktail de anticorpi chiar de la debutul bolii şi urmează un tratament de cinci zile cu Remdesivir, conform Agerpres.

Sâmbătă seara, Trump a postat un mesaj video pe contul de Twitter și a transmis americanilor: „Încep să fiu bine. Nu știm pentru perioada următoarelor zile, cred că acesta este adevăratul test.”

„Sunt sigur că preşedintele Trump va fi bine. Beneficiază de cea mai bună îngrijire posibilă… Cel mai important lucru este că urmeze sfatul medicilor şi are parte de sfaturi foarte bune”, afirma Boris Johnson, premierul Marii Britanii.