Evenimentul Zilei > International > Alertă la Casa Albă: America, pe un butoi de pulbere! Ce manevre a descoperit FBI
Alertă la Casa Albă: America, pe un butoi de pulbere! Ce manevre a descoperit FBI

Alertă la Casa Albă: America, pe un butoi de pulbere! Ce manevre a descoperit FBI

Sunt tensiuni puternice în America, înaintea alegerilor pentru Casa Albă, care-i vor opune pe Donald Trump și Joe Biden, arată serviciile secrete din SUA.

Statele Unite ale Americii sunt în fierbere înaintea alegerilor prezidențiale programate la data de 3 noiembrie în acest an. Pe de o parte, Donald Trump, liderul de la Casa Albă, vrea să câștige cel de-al doilea mandat, pe de alta, Joe Biden, fost vicepreședinte al țării, își dorește să câștige funcția supremă.

Mai multe rapoarte făcute de Biroul Federal de Investigații (FBI) și Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) atrag atenția că în perioada procesului electoral, în țară ar putea să aibă loc mai multe violențe. Puse la cale de grupuri de extremiști, care s-ar pregăti să arunce țara într-un haos fără precedent. Această temă a intrat de ceva vreme în atenăția agențiilor de securitate și există multe rapoarte care vizează subiectul, conform intelnews.org.

Oamenii legii intră în alertă

La începutul acestei luni, Yahoo News a prezentat câteva pasaje dintr-o alertă îngrijorătoare, emisă în tandem de cele două agenții de securitate menționate mai sus. Avertismentul îi vizează pe extremiștilor locali violenți care și-ar îndrepta nemulțumirile către politicile și acțiunile guvernamentale.

Un raport al celor de la Departamentul pentru Securitate Internă, conceput luna trecută, arată că forțele de ordine trebuie să stea în gardă și să fie pregătite să ia măsuri împotriva violențelor, atât înainte cât și după alegerile prezidențiale. Oamenii legii trebuie să anticipeze mobilizarea extremiștilor. Interesant că cei de la DHS din New Jersey au luat decizia de-a face aceste rapoarte publice.

SUA chair pare că stă pe un butoi cu pulbere. „Există un cumul de factori, un cocktail, cum rar au existat în istoria Americii”, a spus Jared Maples, directorul New Jersey Office an Preparedness (OHSP). Printre frustrările acumulate de foarte mulți americani se numără cele provocate de pandemia de coronavirus, tulburările civile din ultima vreme, situația politică agitată, dar nu în ultimul rând și campanii de dezinformare publică lansate de adversari externi ai SUA, spun rapoartele.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: