Evenimentul Zilei > International > Unul dintre liderii mișcării Black Lives Matter a fost arestat de FBI! E scandalos ce a putut face cu donațiile strânse pentru George Floyd
Unul dintre liderii mișcării Black Lives Matter a fost arestat de FBI! E scandalos ce a putut face cu donațiile strânse pentru George Floyd

Unul dintre liderii mișcării Black Lives Matter a fost arestat de FBI! E scandalos ce a putut face cu donațiile strânse pentru George Floyd

Fondatorul Black Lives Matter din orașul american Atlanta a fost acuzat că a deturnat în folos propriu donațiile solicitate pe rețelele sociale în contul susținerii cauzei nobile a dreptății sociale care stă la baza mișcării. Fondurile trimise de diferiți susținătorii ai radicalei mișcări de protest au avut o destinație mai mult decât derizorie.

Sir Maejor Page (32 ani) a fost arestat de FBI sub acuzația că a cheltuit suma de 200.000 de dolari strânsă pe Facebook de la diferiți donatori, susținători ai cauzei BLM, pentru folosul propriu, pentru a achiziționa case, aparatură pentru casă și pentru diverse activități recreative.

Fondatorul filialei din Atlanta a faimoasei mișcări de protest contra rasismului a fost acuzat oficial de fraudă și spălare de bani, el cheltuind banii donate pe mâncare, cine, distracție, haine, mobile, un sistem de securitate a locuinței, costume la comandă și diferite accesorii pentru casă, relatează Fox News. În plus, acesta și-a achiziționat și o casă în Toledo, contra sumei de 112.000 de dolari.

Page a fost arestat în Toledo, după ce biroul FBI din acest oraș al statului Ohio a deschis o investigație, anul trecut, în urma unui pont primit de la un martor care a dorit să coopereze la acest caz. Americanul a fondat gruparea Black Lives Matter of Greater Atlanta încă din 2016 și a reușit să strângă donații totale de 466.000 de dolari numai în iunie, iulie și august anul acesta.

Cum a făcut dreptate banilor

Agentul FBI Matthew Desorbo a declarat, în plângerea formulată de instituția la care lucrează contra lui Page: „În total, Page a cheltuit peste 200.000 de dolari pe diferite articole de uz personal, pentru care nu a putut furniza nicio justificare, și care nu sunt legate în vreun fel de dreptatea socială sau rasială”.

Acuzatul și-a însușit donațiile strânse pentru americanul de culoare George Floyd, a cărui moarte trafică din luna mai a declanșat proteste de amploare atât în Statele Unite, cât și în alte țări ale lumii.

Page s-a remarcat ca unul dintre cei mai vocali lideri ai protestelor Black Lives Matter de anul acesta. El a fost chiar membru al unui grup care a avut o întâlnire oficială cu primarul Atlantei, capitala statului Georgia, Kasim Reed, căruia i-a solicitat schimbări ale politicii sale.

Sursa: zerohedge

 

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: