Evenimentul Zilei > International > O hologramă a lui George Floyd va face un tur prin SUA. Unde va fi proiectată imaginea
O hologramă a lui George Floyd va face un tur prin SUA. Unde va fi proiectată imaginea

O hologramă a lui George Floyd va face un tur prin SUA. Unde va fi proiectată imaginea

Proiect inedit al fundaţiei George Floyd şi al mişcării civice Change.org.

O efigie hologramă a lui George Floyd, bărbatul de culoare în vârstă de 46 de ani ucis în mai de un poliţist alb la Minneapolis, va fi arătată într-un tur prin Statele Unite, călătorind mai mult sau mai puţin pe traseul marşurilor pentru libertate din 1961, relatează Agerpres, care citează DPA.

Marţi noapte, familia lui George Floyd a lansat acest proiect, care se va întinde pe o săptămână, în Richmond, Virginia, unde holograma a înlocuit statuia lui Robert E. Lee, fost preşedinte al Confederaţiei a cărui statuie a fost înlăturată în timpul protestelor din iunie. Este prima dezvelire publică a Proiectului Memorial ‘Holograma George Lloyd’, organizat de Change.org şi Fundaţia George Floyd, al cărei sediu se află în oraşul unde a crescut bărbatul – Houston, Texas.

„De la moartea fratelui meu George, chipul său a fost văzut în întreaga lume. Holograma va permite ca acest chip al fratelui meu să fie văzut ca un simbol al schimbării în locurile unde este nevoie cel mai multe de schimbare”, a transmis fratele lui George Floyd, Rodney Floyd, într-un comunicat din partea Change.org.

„Acest proiect vrea să înlocuiască monumentele memoriei confederate rasiste cu simboluri ale solidarităţii şi justiţiei”, a precizat în comunicat şi Sylvia Rolle, din partea Change.org, adăugând că 20 de milioane de persoane au semnat o petiţie care cere să i se facă dreptate lui George Floyd.

„În colaborare cu familia lui George Floyd şi cu Fundaţia George Floyd, acest proiect urmăreşte să reflecte puterea şi frumuseţea milioanelor de voci care cer schimbare”, a subliniat ea.

George Floyd a fost ucis la 25 mai la Minneapolis de poliţistul Derek Chauvin, care între timp a fost demis şi condamnat pentru crimă, după ce a îngenunchiat pe gâtul bărbatului timp de aproape opt minute. Alţi trei poliţişti care erau cu el şi nu au intervenit au fost de asemenea demişi şi inculpaţi.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: