Evenimentul Zilei > International > Mișcarea Black Lives Matter pierde teren. Sondajele sunt clare!
Mișcarea Black Lives Matter pierde teren. Sondajele sunt clare!

Mișcarea Black Lives Matter pierde teren. Sondajele sunt clare!

Susținerea cetățenilor americani pentru „Black Lives Matter” scade, iar mulți dintre ei privesc protestele inițiate de mișcare drept revolte împotriva autorităților și ca pe un război împotriva polițiștilor.

Mai multe sondaje de opinie realizate, în ultima perioadă, arată că majoritatea americanilor cred că este în curs de desfășurare un război împotriva ofițerilor de poliție și că acest lucru va crea probleme de siguranță publică. Mai mult, americanii au început să creadă că protestele inițiate de mișcare reprezintă, în fapt, revolte violente împotriva autorităților.

În aceste condiții, conform cercetărilor, a scăzut susținerea pentru mișcarea Black Lives Matter (BLM).

Potrivit site-ului Zero Hedge, procentul celor care se pronunță în favoarea mișcării Black Lives Matter, în rândul adulților americani, a scăzut de la 67%, în luna iunie, după moartea lui George Floyd la 55%. Pe de altă parte, ponderea celor care susțin cu fermitate mișcarea a scăzut de la 38% în urmă cu trei luni, la 29%.

Cercetările mai arată că mișcarea a pierdut foarte mult din sprijinul adulților albi și hispanici.

În iunie, majoritatea adulților albi (60%) se declarau favorabili mișcării, în vreme ce acum doar 45% dintrre ei își mai afirmă susținerea. În cazul populației hispanice lucrurile sunt și mai evidente. Scăderea este de 11%, de la 77% în iunie, la 66% în prezent.

O altă cercetare sociologică, citată de New York Post arată că 48 la sută dintre votanții americani chestionați au descris protestele violente din New York, Portland și Kenosha, Wisconsin ca fiind revolte împotriva autorităților, în vreme ce 40 la sută dintre cei chestionați au fost de părere că este vorba doar de simple proteste.

Un al treilea sondaj, realizat de Rasmussen Reports, arată că 59% dintre alegătorii americani cred că mișcarea  Black Lives Matter a declanșat un război împotriva polițiștilor. 80% dintre dintre cei care susțin o asemenea ipoteză sunt alegători republicani, iar 39% sunt votanți ai Partidului Democrat. Anterior, în anul 2018, doar 43% dintre respondenți credeau că există un război în desfășurare împotriva poliției.

În acest context, conform sondajului, 59% dintre cei chestionați se pronunță în favoarea adoptării unor legi care să prevadă pedepse mai dure pentru cei care îi atacă pe polițiști. În plus, sondajul a mai constatat că o imensă majoritate dintre alegătorii negri, 84%, și-au exprimat temerile că atacurile împotriva poliției vor duce la reducerea numărului de ofițeri activi și, implicit la scăderea nivelului de siguranță publică.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: