Evenimentul Zilei > Actualitate > Ne-am vaccinat degeaba? CDC avertizează că COVID-19 ar putea fi la câteva mutații de protecția vaccinurilor
Ne-am vaccinat degeaba? CDC avertizează că COVID-19 ar putea fi la câteva mutații de protecția vaccinurilor

Ne-am vaccinat degeaba? CDC avertizează că COVID-19 ar putea fi la câteva mutații de protecția vaccinurilor

Un avertisment dur vine din zona medicală coordonată de CDC, cea mai înaltă autoritate din SUA în domeniul transmisibilității bolilor. Virusul Covid-19 suferă mutații care pun în pericol eficacitatea vaccinurilor deja administrate.

Virusul COVID-19 ar putea fi „doar câteva mutații” distanță de a putea face vaccinurile inutile, a avertizat marți, directorul Centrului Pentru Controlul Bolilor (CDC – Center for Disease Control), Dr. Rochelle Walensky.  Aceasta a spus că vaccinurile actuale sunt eficiente împotriva cazurilor severe de coronavirus, inclusiv a celor cauzate de variantele sale cunoscute, dar răspândirea sa continuă ar putea permite bolii să se mute dincolo de protecția imunizărilor.

În România fuseseră vaccinate, până luni, 26 iulie, 4,9 milioane de persoane au fost vaccinate, dintre care 4,78 de milioane cu ambele doze. Țara noastră este departe de atingerea targetului de 16 milioane de persoane imunizate.

„Cea mai mare îngrijorare despre care credem că poate apărea în zona de sănătatea publică și în științe este că virusul și mutațiile potențiale … [au] potențialul de a se sustrage vaccinului în ceea ce privește modul în care acesta ne protejează de boli severe și deces”, a spus Walensky la briefing de presă.

„În acest moment, din fericire, nu suntem acolo. Aceste vaccinuri funcționează foarte bine pentru a ne proteja de formele severe de infectare cu Covid-19 și de moarte. Dar marea preocupare a noastră este următoarea zonă care ar putea apărea. Acum suntem la doar câteva mutații potențial depărtare, o variantă a coronavirusului care ar putea să se sustragă zonei de protecție oferită de vaccinurilor noastre. ”

Directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, a avertizat publicul de efectul potențialelor mutații COVID-19

Dr. Rochelle Walensky a avertizat publicul că potențialele mutații COVID-19 ar putea să se sustragă de la protecția oferită de vaccin.

Șeful agenției a declarat că această posibilitatea este un motiv în plus pentru care oamenii să se vaccineze – astfel încât virusul să poată fi în cele din urmă oprit înainte ca acesta să mute în ceva care necesită un alt vaccin. CDC a emis marți noi linii directoare pentru masca de interior concepute pentru a ajuta la încetinirea răspândirii virusului în locurile care se confruntă cu supratensiuni în cazuri.

CDC recomandă noi mandate de mască de interior, inclusiv în școli

„În zonele cu transmisie substanțială și temporală, CDC recomandă persoanelor complet vaccinate să poarte măști în medii publice, în interior, pentru a ajuta la prevenirea răspândirii variantei Delta și la protejarea altora”, a spus Walensky, referindu-se la tulpina extrem de contagioasă care cuprinde aproximativ 83% de cazuri noi la nivel național în SUA.

Oficialii din domeniul sănătății au subliniat că numărul crescând de cazuri de coronavirus în SUA este determinat de americani nevaccinați.

În prezent, în SUA, persoanele care nu sunt vaccinate sunt responsabile pentru aproximativ 99,5% din decesele provocate de COVID-19 și 97% din spitalizări, au spus oficialii americani.

În România fuseseră vaccinate, până luni, 26 iulie, 4,9 milioane de persoane au fost vaccinate, dintre care 4,78 de milioane cu ambele doze. Țara noastră este departe de atingerea targetului de 16 milioane de persoane imunizate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News