Restricții drastice în Israel, inclusiv pentru persoanele vaccinate. Turiștii intră în carantină. Tulpina Delta face ravagii

Restricții drastice în Israel, inclusiv pentru persoanele vaccinate. Turiștii intră în carantină. Tulpina Delta face ravagii Sursa: Arhiva EVZ

Autoritățile din Israel anunță noi restricții pentru turiști. Indiferent dacă persoanele care intră în teritoriu au fost vaccinate împotriva coronavirusului sau nu, toți vor intra în carantină.

Israel impune noi restricții, pe fondul răspândirii agresive ale tulpinii Delta în teritoriu. Deși intrarea în țară era permisă unui număr limitat de turiști, autoritățile impun noi măsuri pentru aceștia. Chiar dacă sunt vaccinați împotriva coronavirusului sau au contractat infecția, toți călătorii trebuie să se testeze împotriva COVID-19.

Toți turiștii trebuie să stea în carantină, la intrarea în Israel

Autoritățile din Israel anunță noi măsuri pentru turiștii care se deplasează în țară. Ca urmare a răspândirii coronavirusului, aceștia trebuie să se testeze pe aeroport, la intrarea în țară, împotriva COVID-19. Până la așteptarea rezultatului, absolut toți călătorii vor fi carantinați.

Măsurile se aplică inclusiv în cazul persoanelor imunizate împotriva coronavirusului sau în cazul celor care au contractat boala, potrivit Ministerului Sănătății din Israel.

Ne puteți urmări și pe Google News

Turiștii care intră în teritoriu dintr-o zonă unde incidența COVID-19 este ridicată trebuie să stea în carantină 10 zile, potrivit Agerpres.

Israel renunțase la o serie de restricții, inclusiv la purtarea măștilor sanitare, însă parțial, aceasta a fost reintrodusă, iar autoritățile sunt alertate din cauza răspândirii COVID-19.

Tulpina Delta face ravagii în Israel

Autoritățile au impus noi măsuri de restricții pe fondul răspândirii tulpinii Delta a coronavirusului. Vineri, 9 iulie, au fost raportate 39 de cazuri grave de infectare, alături de alte 450 de persoane infectate. Specialiștii spun că majoritatea sunt provocate de tulpina Delta.

Israel a comunicat, recent, că eficiența vaccinului Pfizer a scăzut cu 31%. Cu toate acestea, serul anti-coronavirus oferă protecție în procent de 93% în cazul dezvoltării simptomelor agresive ale bolii, potrivit Ministerului Sănătății din Israel.

Oficialii spun că protecția oferită de serul imunizator a scăzut din cauza răspândirii mutației Delta, originară din Italia și despre care se spune că este cea mai transmisibilă dintre toate tulpinile SARS-COV-2. De asemenea, autoritățile mai semnalează că eficiența a înregistrat scăderi din cauza măsurilor de protecție care au fost relaxate.