Ne luăm adio de la Pfizer? Comunicat de ultim moment, eficiența vaccinului s-a redus cu 31%

Ne luăm adio de la Pfizer? Comunicat de ultim moment, eficiența vaccinului s-a redus cu 31%

Eficiența vaccinului în ceea ce privește răspândirea coronavirusului, în Israel, a scăzut cu 31%. Serul împotriva COVID-19 oferea, inițial, o protecție de 95% și asigura prevenirea spitalizărilor și a cazurilor grave de infectare.

Autoritățile din Israel au emis un comunicat prin care informează că eficiența vaccinului Pfizer a scăzut la 64%, în ceea ce privește prevenirea răspândirii COVID-19. Potrivit comunicărilor, acest lucru a fost cauzat de creșterea numărului de cazuri de infectare cu mutația Delta a SARS-COV-2. Pe de altă parte, autoritățile susțin că de vină ar fi și relaxarea măsurilor restrictive impuse.

Vaccinul Pfizer protejează pacienții cu simptome grave

Eficiența vaccinului Pfizer a scăzut cu 31%, anunță Ministerul Sănătății din Israel, în ceea ce privește răspândirea coronavirusului. Cu toate acestea, serul anti-coronavirus oferă protecție în procent de 93% în cazul dezvoltării simptomelor agresive ale bolii.

Oficialii israelieni spun că protecția oferită de serul imunizator a scăzut din cauza răspândirii mutației Delta, originară din Italia și despre care se spune că este cea mai transmisibilă dintre toate tulpinile SARS-COV-2. De asemenea, autoritățile mai semnalează că eficiența a înregistrat scăderi din cauza măsurilor de protecție care au fost relaxate.

Cum reacționează Guvernul din Israel

Reuters a contactat purtătorul de cuvânt al Guvernului din Israel, însă acesta a refuzat să comenteze informațiile din comunicat. În schimb, a oferit asigurări că vaccinul poate neutraliza toate mutațiile SARS-COV-2, inclusiv Delta.

Aproximativ 60% din populația Israelului (9, 3 milioane de oameni) a fost imunizată împotriva coronavirusului cu cel puțin o doză de ser.

Israel a renunțat la o serie de restricții, inclusiv la purtarea măștilor sanitare, însă parțial, aceasta a fost reintrodusă.

Duminică, Israel a raportat 343 de cazuri de infectare cu tulpina Delta a SARS-COV-2.

Vaccinarea cu a treia doză de ser imunizator

Una dintre cele mai dezbătute teme în prezent este legată de necesitatea vaccinării împotriva Covid-19 cu a treia doză, dar se pare că nici măcar experţii nu au un răspuns foarte clar.

Astfel, reprezentanţii Pfizer, Moderna și Novavax analizează dacă este cazul apariţiei unui vaccin suplimentar, care să sporească protecția persoanelor deja vaccinate. Aici s-a ajuns în contextul temerilor legate de noile tulpini ale coronavirusului care a lovit în plin planeta.

„Mai bine ar trebui să venim cu o nouă doză cu două luni mai devreme, decât cu două luni prea târziu”, a declarat recent Stéphane Bancel, CEO Moderna. Conform jurnaliştilor americani de la Business Insider, medicii și experții în boli infecțioase văd altfel situaţia expusă de Bancel.

În opinia acestora, este posibil să nu avem nevoie de a treia doză împotriva Covid-19 pentru o perioadă cuprinsă între un an şi cinci ani.

Ne puteți urmări și pe Google News