Naționala de fotbal a Republicii Moldova a ratat o calificare istorică. Euro 2024, obiectiv interzis de Cehia

Naționala de fotbal a Republicii Moldova a ratat o calificare istorică. Euro 2024, obiectiv interzis de Cehia Republica Moldova a ratat șansa de calificare la Euro 2024. Sursa foto: Facebook/ Maia Sandu

Naționala de fotbal a Republicii Moldova a suferit o înfrângere în fața echipei Cehiei, într-un meci cu rol decisiv pentru șansa de calificare la Campionatul European de Fotbal din Germania, programat în vara anului 2024.

În disputa de pe stadionul Andruv din Olomouc dintre Cehia și Republica Moldova pentru Euro 2024, scorul final s-a încheiat cu 3-0 în favoarea echipei cehilor.

Ei și-au asigurat astfel locul de calificare la Euro 2024 de pe poziția a doua în grupă.

Republica Moldova își ratează șansa de calificare la Euro 2024

În minutul 14, fotbalistul ceh David Doudera a deschis scorul după o pasă precisă de la Tomas Chory. Acesta din urmă a marcat al doilea gol pentru echipa gazdă în repriza secundă, la 72 de minute de la începerea jocului. Ultimul gol a fost înscris de Tomas Soucek în minutul 89.

Ne puteți urmări și pe Google News

Națională Republicii Moldova a jucat în inferioritate numerică începând cu minutul 55, când Vladislav Baboglo a fost eliminat.

Calificările pentru Euro 2024 au reprezentat o perioadă istorică pentru Republica Moldova. În cadrul Grupei E a preliminariilor pentru EURO 2024, echipa națională a Moldovei a avut o performanță deosebită, acumulând un total de zece puncte.

A fost prima oară în istoria naționalei moldovenești când s-a angajat într-o luptă intensă pentru a obține calificarea la Campionatul European de Fotbal.

Mesajul transmis de Federația Moldovenească de Fotbal înaintea partidei

Înaintea duelului de la Olomuc, Federația Moldovenească de Fotbal a transmis un mesaj pe site-ul oficial.

Cehia - Moldova. Meciul secolului!

Pentru a intra în istorie, Echipa Țării trebuie să învingă astăzi în „finala” preliminariilor pentru EURO 2024 reprezentativa Cehiei la ea acasă.

Astăzi toate inimile moldovenilor bat pentru Echipa Noastră, echipa Națională! Hai, Moldova!!!”, se arată în comunicatul FMF.

echipa națională Republica Moldova

Republica Moldova a ratat șansa de calificare la Euro 2024. Sursa foto: Facebook/ Maia Sandu

Dintre jucătorii convocați în lotul selecționatei de către antrenorul Serghei Clescenco, șase dintre aceștia sunt sub contract cu echipe din România: Dorian Răilean (Chindia), Vadim Rață (Voluntari), Victor Bogaciuc (Chindia), Serafim Cojocari (Unirea Slobozia), Maxim Cojocaru (Chindia) și Vitalie Damașcan (Sepsi).

Euro 2024. Trei internaționali cehi, excluși din lot înainte meciului cu Republica Moldova

Fundașii Vladimir Coufal (West Ham United) și Jakub Brabec (Aris Salonic), împreună cu atacantul de la Sparta Praga, Jan Kuchta, au fost excluși din lot înaintea partidei.

EI „au încălcat regulamentul intern sâmbătă seară”, potrivit anunțului făcut de selecționata Cehiei pe contul său oficial de Twitter. „Cu efect imediat, ei au părăsit cantonamentul echipei naţionale”, a adăugat Federaţia.

Cei trei ar fi fost surprinși într-un local de noapte din orașul Olomouc.