Evenimentul ZileiActualitateNASA, în alertă. Asteroid de mărimea unui teren de fotbal se îndreaptă spre Pământ

NASA, în alertă. Asteroid de mărimea unui teren de fotbal se îndreaptă spre Pământ

NASA, în alertă. Asteroid de mărimea unui teren de fotbal se îndreaptă spre Pământ
NASA a publicat tabloul de bord cu următorii cinci asteroizi potenţial periculoşi care se îndreaptă spre Pământ. Mâine, 10 aprilie, este ziua care va da mari emoţii oamenilor de ştiinţă.
Mâine, 10 aprilie, asteroidul 2021 GT3, care măsoară 19 metri (aproximativ lungimea unei piste de bowling), urmează să treacă între Pământ și Lună la o distanță de doar 255,886 km sau de 30 de ori lungimea Marelui Zid Chinezesc.
În timp ce sonda OSIRIS-REx a NASA își ia rămas bun de la asteroidul Bennu, agenția spațială a emis avertismente cu privire la alte două roci spațiale care urmează să se apropie de suprafața Pământului.

NASA, în alertă. Asteroidul de mărimea unui teren de fotbal se îndreaptă spre Pământ

Tabloul de bord Asteroid Watch urmărește asteroizii și cometele care vor face abordări relativ apropiate de Pământ. Tabloul de bord afișează data celor mai apropiate abordări, diametrul aproximativ al obiectului, dimensiunea relativă și distanța față de Pământ pentru fiecare întâlnire. Aici aveţi toate detaliile asteroidului care se apropie de Pământ.

Tabloul de bord afișează următoarele cinci abordări ale asteroizilor care se apropie de Pământ la o distanță de 4,6 milioane de mile (7,5 milioane de kilometri sau 19,5 ori distanța până la Lună). Un obiect mai mare de aproximativ 150 de metri care se poate apropia de Pământ până la această distanță este denumit obiect potențial periculos.

Asteroidul 2021 AF8, „potențial periculos” se îndreaptă spre Pământ

Pentru referință, distanța medie între planeta noastră și satelitul său natural este de doar 385.000 km, așa că acest flyby este puțin apropiat.

Peste mai puțin de o lună, totuși, un asteroid potenţial periculos, ar trebui să sperie cercetătorii de la NASA deoarece asteroidul 2021 AF8, estimat să măsoare între 260 și 580 de metri, se așteaptă se apropie de planeta noastră.

Călătorind cu 9km pe secundă, AF8 potențial periculos” , așa cum îl descrie NASA, este de așteptat să treacă până la 3,4 milioane de km de Pământ, astfel încât oamenii de ştiinţă vor avea ceva emoţii cu privire la această stâncă periculoasă.

Reamintim aici că astrologul francez Nostradamus, renumit la nivel mondial, datorită predicţiilor sale, a profețit că Pământul va fi lovit de un asteroid în 2021.

Mai precis, în celebrele catrene semnate de Nostradamus, un nou asteroid ar avea o traiectorie foarte apropiată de Pământ. Descoperirile făcute în catrenele lui Nostradamus, spun că ar avea dimensiunea cât a celebrului Turn Eiffel. Iar NASA a anunțat că vom avea parte de astfel de fenomene, încă de anul trecut.

Nostradamus a prezis venirea asteoidului

Cei de la NASA au confirmat ciudata prediciție a lui Nostradamus, şi se preconizează că va lovi Pământul în anul 2021, conform unei previziuni făcute de astrologul francez Nostradamus. Dar, numai timpul ne va spune dacă va fi aşa. Din fericire, NASA și alte agenții spațiale mondiale urmăresc cu atenție cerul pentru potențiale amenințări.


Accesează: