Asteroidul de două ori cât cea mai mare clădire din lume se apropie cu viteză de Pământ

Asteroidul de două ori cât cea mai mare clădire din lume se apropie cu viteză de Pământ

Asteroidul de două ori cât cea mai mare clădire din lume se apropie cu viteză de Pământ. Asteroidul va trece pe lângă Pământ luna viitoare.

Asteroidul de două ori cât cea mai mare clădire din lume se apropie cu viteză de Pământ. NASA avertizează cu nu există niciun motiv de panică. Deși este cel mai mare și cel mai rapid asteroid care va zbura pe lângă planeta noastră anul acesta.

Asteroidul de două ori cât cea mai mare clădire din lume se apropie cu viteză de Pământ

Va fi cel mai mare și rapid asteroid care se va apropia anul acesta suficient de mult cât să fie clasificat drept obiect potențial periculos.

Potrivit unei analize publicate de NASA, va trece la două milioane de kilometri de noi, adică de peste cinci ori distanța Pământ-Lună.

Asteroidul numit oficial 231937 (2001 FO32) poate fi observat de pe Pământ cu ajutorul unui telescop puternic, în martie.

Telescoapele din New Mexico au detectat asteroidul pe 23 martie 2001. Şi de atunci a fost monitorizat permanent.

Asteroidul care ar putea fi periclos se va apropia de Pământ în 2185

Oamenii de știință au anunţat că asteroidul se deplasează cu 124.000 de kilometri pe oră.

Niciun asteroid descoperit până acum nu prezintă un risc semnificativ pentru planeta noastră în următoarea sută de ani. Cea mai mare amenințare cunoscută cu un risc de 0,2% de a lovi Pământul, va fi în anul 2185.
Cine are un telescop cu o deschidere de cel puțin 8 inci (20 centimetri), are şansa să poată observa roca spațială în mișcare rapidă. Pentru a vedea asteroidul, telescopul trebuie orientat spre sud-sud-est. Între constelațiile Sagetator și Corona Australis, la ora 4:45 dimineața EST, pe 20 martie.
Un asteroid este desemnat „potențial periculos” atunci când orbita sa se intersectează cu cea a Pământului la o distanță de cel mult 7,5 milioane de km și are un diametru mai mare de aproximativ 140 de metri, conform Centrului NASA pentru Studii de obiecte din apropierea Pământului (CNEOS), potrivit celor relatate de space.com.

Ne puteți urmări și pe Google News