Evenimentul Zilei > Actualitate > Muzica românească este în doliu. Anunțul tragic făcut de Nicu Alifantis
Muzica românească este în doliu. Anunțul tragic făcut de Nicu Alifantis

Muzica românească este în doliu. Anunțul tragic făcut de Nicu Alifantis

Îndrăgitul interpret Nicu Alifantis a anunțat că a încetat din viață Horia Stoicanu, un om care a însemnat enorm pentru folk-ul românesc.

„Ne-a părăsit Horia Stoicanu, omul din umbră al folk-ului românesc!Drum lin, Horia, Dumnezeu să te aibă-n paza Sa!”, a spua Alifantis.

Horia Stoicanu, unul dintre pionierii mişcării folk din România, a murit la vârsta de 71 de ani. La începutul acestui an, el a anunţat că a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. Apropiaţii au lansat un apel umanitar, pentru a strânge banii necesari tratamentului. De altfel, recent, colegii de breaslă au susţinut concertul caritabil „Toţi pentru Horia“.

Artistul a fost înmormântat pe 26 martie la Cimitirul Ghencea Militar din Bucureşti.

Compozitor, solist vocal, traducător, publicist și instrumentist, Stoicanu (70 de ani) a susținut în carieră concerte în Club A, Club Z, Cenaclul „Amfiteatru”, Cenaclul „Flacăra”, Cenaclul „Columna”, Serile Costinești, Tabăra de Muzică Folk de la Calafat sau Festivalul „Poarta Sărutului” Tg. Jiu.

Este autorul unor piese intrate în fonoteca de aur a folkului românesc: „Sala paşilor pierduţi“, „La răsărit“, „Urmărit“. Primul şi singurul său album, „Cireşe amare“, a apărut în 2011, scrie cancan.ro.