Motociclistul rănit de Monica Macovei cere tragerea la răspundere a acesteia, din punct de vedere penal si civil. Avocata bărbatului acuză că fostul ministru a încercat să afle dovezi din dosarul ei

Motociclistul rănit de Monica Macovei cere tragerea la răspundere a acesteia, din punct de vedere penal si civil. Avocata bărbatului acuză că fostul ministru a încercat să afle dovezi din dosarul ei Sursa foto: Wikipedia

Bărbatul de 56 de ani lovit de Monica Macovei în accidentul produs la Limanu, din județul Constanța, a depus plângere penală împotriva fostului ministru. Avocata sa a fost cea care a depus plângerea la Parchet împotriva fostului ministru al Justiției.

De la accidentul care a avut loc în luna octombrie, nu s-au luat măsuri. Bărbatul lovit, în vârstă de 56 de ani, fost cadru MAI încă se află în spital, iar săptămâna trecuta a fost supus la alte intervenții chirurgicale. Potrivit memoriul victimei, Monica Macovei nu s-a interesat în niciun moment de sănătatea acestuia, nici nu a încercat să afle dacă mai trăiește.

Avocata acestuia l-a reprezentat și în procesul deschis în civil, un dosar rescris de magistrați, prin care Monica Macovei voia să afle date din dosarul penal, potrivit celor spuse de avocată.

La o lună și ceva de la accident, Macovei a dat în judecată atât Parchetul, cât și partea vătămată, a cerut ca Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța se dispună efectuarea unei expertize tehnice a mașinii pe care o conducea, viteza de deplasare, direcțiile de deplasare ale mașinii și motocicletei și prezentare accidentului așa cum a fost el descris de martorii din dosar și stabilit prin probele adunate de anchetatori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceasta a cerut și plata despăgubirilor, întrucât mașina a suferit daună totală și susține că va trebui să trimită asiguratorului ce a mai rămas din autoturism, ceea ce ridică problema unei posibile viitoare expertize care nu va mai putea avea loc.

Avocatul motociclistului rănit a cerut respingere solicitării lui Macovei

„Arată că prin cererea de asigurare, dovezi pe care a formulat-o reclamanta tinde să afle actele de urmărire penală care nu este publică, iar în ceea ce privește motivele pe care le invocă, în sensul că nu a fost audiată și nici persoana cu care se află mașină, aceste aspecte nu țin de dosar civil, ci de dosarul penal”, spune avocatul

Între timp, avocata motociclistului a făcut plângere penală la parchet. Victima a semnat-o de pe patul de spital, acolo unde încă se află săptămâna trecută fiind supus mai multor intervenții chirurgicale la o mână și la un picior.

Dacă medicii legiști îi vor da 90 și una de zile de îngrijiri medicale, Monica Macovei va fi cercetată pentru vătămare corporală din culpă. În caz contrar, dosarul se va clasa, urmând ca victima să apeleze la instanțele civile pentru despăgubiri.

Motociclistul, la un pas de moarte

În memoriul victimei se arată că accidentul i-a provocat traumatisme multiple, infirmități la nivelul membrelor superioare și inferioare, a stat aproximativ o lună la ATI Floreasca, de unde a fost, ulterior transferat la secția de ortopedie unde se află și în prezent.

„Precizeaza ca Monica Macovei nu a manifestat niciun fel de interes de la producerea accidentului pana in prezent pentru a afla date despre starea lui de sanatate sau daca mai este in viata. Cere tragerea la raspundere a Monicăi Macovei din punct de vedere penal si civil (isi rezerva dreptul de a spune cuantumul despagubirilor mai tarziu).

Cere sa fie sanctionata si pentru toate regulile de circulatie incalcate (daca avea viteza). Cere ca barbatul care l-a tras de langa motocicleta cuprinsa de flacari sa fie identificat si audiat. Cere sa fie audiati toti politistii care au sosit la fata locului, echipajul de pe ambulanta, sa fie instrumentate probele urmatoare: imaginile de pe bodycamul politiei, imagini de pe camerele de supraveghere de pe traseu pentru a se stabili traiectoria”, se arată în memoriul victimei.