Evenimentul Zilei > Monden > Moștenitorul imperiului, găsit mort. Blestemul familiei Getty lovește din nou
Moștenitorul imperiului, găsit mort. Blestemul familiei Getty lovește din nou

Moștenitorul imperiului, găsit mort. Blestemul familiei Getty lovește din nou

John Gilbert Getty, în vârstă de 52 de ani, moștenitorul unei averi estimate la aproximativ 5 miliarde de dolari, a fost găsit mort într-o cameră de hotel din San Antonio, Texas.

Noua tragedie din familia Getty survine la numai cinci ani după moartea unui frate al lui John, pe nume Andrew. Acesta s-a stins la numai 47 de ani.  Andrew a fost găsit mort în conacul său din Hollywood Hills de prietena sa. Autopsia a descoperit că Andrew a murit din cauza unei hemoragii intestinale, dar a indicat că bărbatul avea un nivel extrem de ridicat de metamfetamină în organism.

John Gilbert Getty a fost găsit de personalul hotelului, iar autoritățile exclud varianta unei crime.  Familia (tatăl său Gordon, fiica sa Ivy și frații) au anunțat teribila veste. „Cu o inimă grea, Gordon Getty anunță moartea fiului său, John Gilbert Getty”, a spus un purtător de cuvânt al tatălui său.

Cauza morții nu este clară, dar este de așteptat ca autopsia să scoată la lumină cauzele.

John Gilbert a fost unul dintre numeroșii descendenți ai lui J. Paul Getty, magnatul petrolului a cărui colecție de artă a servit drept bază pentru Muzeul Getty din Los Angeles, scrie Daily Mail.

Blestemul familiei Getty

John a fost vărul lui J. Paul Getty III, victima uneia dintre cele mai mediatizate răpiri din secolul trecut. În 1973, când avea numai 16 ani a fost capturat de mafioți italieni. Cunoscut pentru avariția sa, bunicul tânărului, J. Paul Getty, a refuzat să plătească răscumpărarea. S-a răzgândit și a început să negocieze la sânge cu răpitorii abia după ce aceștia i-au tăiat o ureche băiatului și au trimis-o prin poștă familiei. În cele din urmă, magnatul Getty a cedat și a plătit 3 milioane de dolari pentru eliberarea nepotului.

Necazurile l-au urmărit pe J. Paul Getty III și după eliberarea din captiovitate.  Ulterior, a suferit un accident vascular care a lăsat sechele profunde. S-a stins și el prematur, la numai 54 de ani,  în 2011.

O soartă tragică au avut și alți membri ai acestei familii extrem de bogate, cee ace a făcut presa să speculeze că asupra clanului Getty ar apăsa un blestem.

Cel mai mic dintre copiii magnatului Getty, Timothy Ware Getty, a fost depistat cu o tumoră pe creier pe când avea numai șase ani.  S-a stins peste numai 6 ani, în 1958.

Mama lui Timothy, soția de atunci a magnatului Getty, fostă cântăreață într-un club de noapte, s-a plans mai târziu că magnatul a admonestat-o în repetate rânduri din cauza cheltuielilor medicale pentru tratamentul copilului.

Un alt fiu al magnatului Getty, George, s-a sinucis în 1973 în împrejurări destul de neclare.

Și Gordon Getty , tatăl îndoliat de cea mai recentă tragedie care a lovit clanul,  a avut parte de un scandal uriaș în 1999. Tată a patru fii cu soția sa, Ann, Gordon a fost nevoit să  recunoască existența unei a doua familii în Los Angeles, inclusiv faptul că din această legătură i se născuseră trei fiice.

Foto: @Instagram ivygetty

Teoria conspirației. Ce ascunde mișcarea „imbecilă” a echipei lui Trump? Explodează bomba?

Teoria conspirației. „Marea resetare” înseamnă lagăre pentru cei care refuză vaccinarea?

Cumplita profeție a lui „Nostradamus al Greciei”. Război nimicitor între Rusia și Turcia