Evenimentul Zilei > Actualitate > Moldova, plină de autostrăzi. Cum ajunge Orban de la niciuna la trei
Moldova, plină de autostrăzi. Cum ajunge Orban de la niciuna la trei

Moldova, plină de autostrăzi. Cum ajunge Orban de la niciuna la trei

Prin județele Moldovei vor trece nu mai puțin de trei autostrăzi, în următorii zece ani, susține premierul Ludovic Orban.

Aflat într-o vizită electorală în județul Neamț, Ludovic Orban a anunțat că în următorii zece ani, Guvernul va investi sume importante în dezvoltarea infrastructurii locale. Potrivit spuselor sale, vor fi construite nu mai puțin de trei autostrăzi. Premierul a subliniat că problema Moldovei este că nu a beneficiat de investiții mari, lucru pe care el dorește să-l schimbe.

„O companie care să investească într-o localitate are nevoie de lucruri simple: acces la apă, canalizare, gaz, curent electric şi căi de transport. Tocmai aceste lucruri trebuie realizate pentru Moldova, pentru a putea asigura conectarea Moldovei cu toată infrastructura de transport europeană, iar pentru fiecare localitate să asigurăm aceste minime elemente de civilizaţie: apă, canal, gaz, curent, asfalt şi să putem să atragem investiţii”, a declarat Ludovic Orban, conform Agerpres.

Dintre cele trei autostrăzi pe care Guvernul și-a propus să le construiască, două vor trece prin județul Neamț, a mai spus Ludovic Orban.

„Moldova va avea, sper eu, la finalul celor 10 ani sau chiar în 8 ani, trei autostrăzi: autostrada de pe coridorul 9 Paneuropean Bucureşti – Siret, Autostrada Unirii Târgu Mureş – Tîrgu Neamţ – Iaşi – Ungheni şi Autostrada Bacău – Braşov”, a precizat Ludovic Orban care a adăugat că a idetificat sursele de finanțare pentru cele trei proiecte de infrastructură pe care le are în vedere:

„Acestea nu sunt poveşti, ci obiective de investiţii pentru care la ora actuală avem garanţia finanţării de 75% şi vom găsi bani pentru a asigura finanţarea integrală a acestora. Judeţul Neamţ va fi străbătut de două autostrăzi: cea de pe axa nord – sud, dar şi Autostrada Unirii. Sunt obiective de investiţii fundamentale care vor garanta toate oportunităţile de dezvoltare de aici şi vor garanta că investiţiile vor trece Carpaţii”.

În urmă cu două zile, premierul Ludovic Orban a inaugurat lotul 3 al Autostrăzii Transilvania, care face legătura între Iernut şi Cheţani, care măsoară aproximativ 18 kilometri. Aici a fost amenajat, însă, cel mai mare nod rutier din ţară, la Iernut, plus 12 structuri majore, cu trei treceri succesive peste râul Mureş, peste două meandre şi peste comuna Bogata.

Proiect ambițios anunțat de Orban. Guvernul inaugurează încă 18 kilometri de autostradă

Se dau măști gratuit de la stat. Avertismentul lui Orban: „Trag un semnal de alarmă”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: