Evenimentul Zilei > EVZ Special > Mișcare spectaculoasă pregătită de Ioan Niculae după ce va fi eliberat din închisoare
Mișcare spectaculoasă pregătită de Ioan Niculae după ce va fi eliberat din închisoare

Mișcare spectaculoasă pregătită de Ioan Niculae după ce va fi eliberat din închisoare

Ioan Niculae este tentat să preia o altă echipă din fotbalul românesc, după ce Astra Giurgiu a retrogradat în acest sezon. Deocamdată, așteaptă eliberarea de după gratii.

Ioan Niculae (66 de ani), finanțatorul echipei Astra Giurgiu, este aproape să fie eliberat de după gratii. Omul de afaceri își face planuri legate de fotbal și ia in calcul să preia o altă grupare. După ce campioana României din anul 2016 a retrogradat la finalul acestei stagiuni. Măcinată de datorii și lipsă de interes din partea finanțatorului.

Ioan Niculae este tentat să investească la Dinamo după ce iese din închisoare

Conform unor surse apropiate de omul de afaceri, citate de gsp.ro, Niculae se gândește chiar la preluarea echipei Dinamo. Un alt club care agonizează și financiar, și sportiv de mai mulți ani. Sentimental, Ioan Niculae este legat de gruparea din Ștefan cel Mare, al cărei suporter a fost din copilărie. Dar, conform sursei citate, Niculae ar mai avea și alte variante de echipe la care să investească. Cert este faptul că, acolo unde se va duce îl va coopta și pe Dani Coman.

Omul care a fost președinte la Astra Giurgiu și care a demisionat recent, după sezonul catastrofal al giurgiuvenilor. De-a lungul timpului Coman a mai fost ofertat de oficialii echipei Dinamo, pentru a lucra în „Groapă”, dar niciodată mutarea nu s-a realizat. „Există discuții pe care le am în fotbalul românesc, dar vreau să le analizez bine. Cred că într-o săptămână voi lua decizia finală, voi anunța ce voi face”, afirma recent Coman.

A mai primit o ofertă pentru a cumpăra echipa din Ștefan cel Mare

„Acum câţiva ani, nu mai mult de 4-5, mi s-a făcut o ofertă de a cumpăra Dinamo, iar propunerea mea a fost să se facă un audit, iar ce am spus acum cinci ani s-a confirmat acum. Adică, cele 16 milioane de euro datorie netă din 2010 nu s-a micşorat în 2014, iar de acel bulgăre nu avea cum să scape.

Eu le-am spus atunci lui Badea, Borcea, Turcu, că ei nu au ce să vândă. Că până cînd nu vor regla datoriile clubului, ei sînt pe valoare negativă. Am spus de atunci că atât timp cât cineva nu va curăţa de datorii acel club, Dinamo nu are nicio şansă de salvare şi singura opţiune este falimentul.

Falimentul nu este neapărat un lucru negativ. Trecerea prin el se practică. Această insolvenţă, cu un plan de reorganizare şi stoparea acelor datorii, este singura soluţie de salvare a clubului, altfel Dinamo se duce”, povestea Ioan Niculae în 2014.