Evenimentul Zilei > Actualitate > Un cimpanzeu dependent de alcool și țigări a fost eliberat după 25 de ani de chin. A trăit în lanțuri
Un cimpanzeu dependent de alcool și țigări a fost eliberat după 25 de ani de chin. A trăit în lanțuri

Un cimpanzeu dependent de alcool și țigări a fost eliberat după 25 de ani de chin. A trăit în lanțuri

Un cimpanzeu din Congo a scăpat din Infernul în care a trăit timp de 25 de ani, după ce a fost capturat și făcut prizonier pentru a produce bani.

Zi mare pentru un cimpanzeu din Congo, numit Tarzan, care a fost eliberat din lanțuri după 25 de ani de chin. El a fost cumpărat în anii ’90, la scurt timp după ce se născuse. Libertatea i-a fost redată după intervenția celor de la Asociația Conserv Congo, după cum menționează italienii de la publicația „La Stampa”. 

Cimpanzeul care a devenit dependent de alcool și țigări

Membrii organizației respective l-au întâlnit pe Tarzan într-un cartier sărac din Bunia, acolo unde era captiv și purta un lanț la gât. Cei care l-au făcut prizonier l-au folosit pentru ca turiștii să facă poze alături de el. Astfel, ei au câștigat sume importante de bani. Dar, la un moment dat, cimpanzeul a avut reacții agresive, nu i-a mai lăsat pe oameni să se apropie de el și a devenit un pericol.

Ca să îl calmeze, proprietarii i-au dat să bea alcool și să fumeze țigări. Sperând astfel că animalul va deveni astfel mai maleabil și se va calma. Efectul a fost devastator pentru animal, care a devenit dependent de aceste vicii. Astfel, nu s-a mai putut coopera cu el și a fost abandonat în mizerie, pentru că a fost considerat a nu mai avea utilitate. Într-o stare deplorabilă l-au găsit activiștii de la Conserv Congo, care l-au ajutat să redevină liber.

A fost pus în libertate, după 25 de ani în care a for prizonierul celor care l-au folosit ca să facă bani

O stare pe care Tarzan a cunoscut-o doar foarte puțin timp în timpul vieții, după cum mai notează sursa citată. După ce a fost sedat de un veterinar, cimpanzeul a ajuns la Lwiro, după o călătorie ce a durat două zile. „Şi-a găsit în sfârşit libertatea şi sprijinul de care a avut nevoie toată viaţa”, au afirmat reprezentanții organizației care l-au salvat pe cimpanzeul Tarzan de la chinurile suferite în Bunia.